CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Proprietarul unui autobuz din Ungheni, care urma să transporte tineri la vot în Chişinău, a fost intimidat în seara de 28 iulie de către Iurie Dereneu, comisar de poliţie din localitate. Ulterior, în timpul nopţii, au fost sparte anvelopele autobuzului şi distruse plăcuţele cu numerele de înmatriculare. Pagubele se estimează la circa 10 000 de lei.

La sectia de votare nr.187 din incinta Universitatii Agrare din Chisinau, in lista electorală sunt incluşi Rusu Maria şi Rusu Semion (od.107) care au casă proprie şi nu locuiesc în cămin şi Postolachi Olga – decedată în 2009 pînă la alegerile din 5 aprilie;

Branişte Anastasia a.n. 28.12.1951, decedată la 17.07.1999 – întrodusă în lista electorală , sectia nr.196, mun. Chisinau;

Cernenco Alexandra a.n. 26.01.1953, decedată la 06.09.1999 – introdusă în lista electorală, sectia nr.196, mun.Chisinau;

Persoana decedată Valentin, a.n. 1930 – întrodusă în lista electorală, sectia de votare nr.224, mun. Chisinau;

Balaban Maria care şi-a schimbat domiciliul de la adresa bul.Ştefan cel Mare nr. 3, ap.145 (contract de vînzare nr.23819 din 13.10.2001) –introdusă în lista electorală, sectia de votare 108, mun. Chisinau;

În lista electorală au fost introduse 5 persoane pe care stăpînii apartamentului Morarul Alexei şi Morarul Valeria nu îi ştiu, sectia de votare nr.223, mun.Chisinau;

In or.Soroca la o distanţa de 50 metri, de la secţia de votare nr.40, reprezentanţii comuniştilor servesc alegătorii cu băuturi alcoolice şi îi îndeamnă să voteze cu PCRM.;

Tot la Soroca astazi, În ziua alegerilor, comuniştii au încleiat pe pilonii electrici agitaţia lor electorală;

In satul Zaicani, r-nul Rascani, presedintele raionului, Vladimir Tabîrţă prin intermediul reprezentatului biroului din partea PCRM, Gaidău Constantin, a transmis preşedintelui biroului electoral învelite într-un ziar 104 cereri a cet. care doresc să voteze la domiciliu.

În oraşul Căuşeni, secţia de votare nr. 2, Veaceslav Nigai, preşedintele Asociaţiei de război şi muncă, a adus o listă de 26 de persoane, pentru care, din nume propriu, ar fi solicitat deplasarea urnei mobile la domiciliu. Cetăţeanul Iurie Arhipov, care s-a pomenit pe lista respectivă, susţine că a votat deja şi nu a solicitat deplasarea urnei mobile la domiciliul său. Acelaşi Nigai a adus liste similare la secţiile nr. 3 şi 5 din Căuşeni, în prima jumătate a zilei, constată primul raport interimar Promo-LEX privind desfăşurarea zilei alegerilor.

Cereri colective pentru urna mobilă au fost remarcate de către observatorii Promo-LEX şi în raionul Ştefan Vodă (satele Talmaza, Antoneşti şi Caplani). În satul Pârâta, raionul Dubăsari, primarul a fost cel care a mers cu urna mobilă, fără a informa observatorii. Astfel, traseul acestuia rămâne necunoscut.

Cazuri venite de la vizitatorii UNIMEDIA, care urmează a fi documentate:

La sectia 180 din mun. Chişinău s-a votat dublu. Unei femei i s-a refuzat dreptul de a cere un nou buletin de vot şi a fost indemnata sa puna buletinul in boxa, desi ea insista ca l-a deteriorate. Ulterior, dupa ce l-a pus in urna, i s-a mai dat un buletin si a mai votat o data.

preluat de pe UNIMEDIA.MD

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol

 • Stela Popa lanseaza Semincioara Fermecata la Luxemburg

  visual semincioara fermecata afis

   

  La invitatia asociatiei Connexions Moldavie Luxembourg, doamna Stela Popa, indragita scriitoare si prezentatoare TV, a lansat pe 4 iunie 2016 la Luxemburg Semincioara Fermecata.

  Aflata in compania copiilor, cei mai directi si mai sinceri critici, Stela Popa si-a prezentat cartea intr-o atmosfera speciala gazduit de Centrul Cultural Abbaye de Neumunster din orasul Luxemburg .

  Intr-o atmosfera relaxanta, copiii au ascultat cu interes prezentarea cartii de catre autoarea Stela Popa. De ademenea, copiii si parintii lor au avut ocazia sa vizioneze un fragment din spectacolul de papusi, inspirat si adaptat dupa povestea Semincioara Fermecata in interpretarea doamnei Ecaterina Secu, actrita si profesoara de arta teatrala.

  In cadrul evenimentului, copiii au facut cunostrinta cu papusile-pisici stilizate confectionate manual din stofa in atelierul VIVI Art Boutique din Chisinau.

  Evenimentul a fost urmat de o sesiune de autografe si discutii cu autoarea Stela Popa.

  Mai jos puteti vizualiza cateva instantanee de la lansarea cartii Semincioara Fermecata in Luxemburg in prezenta copiilor si a parintilor lor, originari din Rebublica Moldova.

   

 • Moldavie/Roumanie : les barbelés retirés

  sarma ghimpataLa Moldavie compte achever le démontage des fils de barbelés à la frontière avec la Roumanie d'ici à la mi-mars. "Le travail de désassemblage des barrières va commencer au plus vite, et doit être achevé avant la mi-mars", a déclaré Rosian Vasiloi, un porte-parole des services des gardes-frontières moldaves.

  "Le plan de liquidation des barrières de barbelés et des installations du génie a été approuvé", a-t-il ajouté, précisant qu'il s'agissait d'un ordre du Premier ministre Vlad Filat qui s'était ému cette semaine au Parlement de l'existence de ces clôtures.
  Citește mai departe...

Tabara de de primavara "Altair" 2013 la Paris

Asociatia "Connexions Moldavie" sustine proiectul "Altair" in perioada aflarii participantilor la Paris, 2-4 martie 2013.

Mai multe detalii aici:http://goo.gl/jrl16

 • O noua imagine a Connexions Moldavie

  Connexions-Moldavie---Republique-de-MoldavieIn curand incep sarbatorile de iarna la Paris. Am ales ca in preajma primei sarbatori ce intra in casele noastre, Ziua tuturor Romanilorsa schimbam imaginea sitului nostru.

  Am ales sa il facem mai interactiv si am adaugat un Forum, prin intermediul caruia sa cautati si sa oferiti informatii despre cotidianul francez. Am modificat partea de comentarii astfel incat sa puteti discuta pe marginea subiectelor oferite in articole. Pentru cei care doresc sa trimita articole care cred ca ar puta intra pe situl Connexions Moldavie o pot face prin intermediul adresei de email connexions.moldavie@gmail.com (in curand vom pune la dispozitie un formular special atat pentru contact cat si pentru articole).

  Stiu ca pentru unii Facebook sau Ondnoklasiniki

  Citește mai departe...