CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Doamna Liuba Svet, unul dintre organizatorii acestui act cetatenesc ne-a mentionat motivatia lor - "din dragoste enorma pentru tara de unde venim!" Fiind peste hotarele tarii, realizeaza  mai bine realitatea dura de acasa, de aceea este importanta implicarea fiecaruia in actul votarii.

 Valentina Ginga, fosta profesoara cu 23 de ani de stagiu in sistemul de invatamint din Moldova, stabilita de mai multi ani in Spania, isi doreste o tara prospera, care sa se apropie de Europa, mentionind ca multi dintre moldovenii aflati peste hotare sunt la curent cu tot ce se petrece in Republica Moldova, "zilnic citesc presa prin intermediul internetulu. Revenim acasa, in Spania, cu sentimentul datoriei indeplinite, cu speranta ca schimbarea se va produce, sa putem spune ca s-a meritat participarea noastra la alegeri, lupta asta dureaza de 20 de ani" - a spus la plecare doamna Ginga.  

Cel mai tinar dintre ei, Sergiu Lisnic s-a prezentat la vot in  speranta ca vor fi schimbari, este constient ca nu se vor produce brusc,  dar crede ca lucrurile vor merge spre bine. Sergiu este sigur ca gestul lor a meritat si spera ca societatea noastra sa fie mai solidara si mai receptiva.  Unul dintre cei doi soferi, Nicolae Stoica a mentionat ca a facut acest drum pentru ca isi doreste schimbari,  schimbarea regimului!

Unul din membrii comisiei elctorale, contactat telefonic, a confirmat prezenta la vot a mai multor cetateni moldoveni, domiciliati in Spania, inclusiv a grupului de 9 moldoveni, care s-au organizat special cu aceasta ocazie. Mentionam de asemenea, ca pina la ora 12:30 la sectia de votare a Ambasadei din Paris, au votat peste 500 de alegatori. 

Violeta Gritcan

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol

 • Stela Popa lanseaza Semincioara Fermecata la Luxemburg

  visual semincioara fermecata afis

   

  La invitatia asociatiei Connexions Moldavie Luxembourg, doamna Stela Popa, indragita scriitoare si prezentatoare TV, a lansat pe 4 iunie 2016 la Luxemburg Semincioara Fermecata.

  Aflata in compania copiilor, cei mai directi si mai sinceri critici, Stela Popa si-a prezentat cartea intr-o atmosfera speciala gazduit de Centrul Cultural Abbaye de Neumunster din orasul Luxemburg .

  Intr-o atmosfera relaxanta, copiii au ascultat cu interes prezentarea cartii de catre autoarea Stela Popa. De ademenea, copiii si parintii lor au avut ocazia sa vizioneze un fragment din spectacolul de papusi, inspirat si adaptat dupa povestea Semincioara Fermecata in interpretarea doamnei Ecaterina Secu, actrita si profesoara de arta teatrala.

  In cadrul evenimentului, copiii au facut cunostrinta cu papusile-pisici stilizate confectionate manual din stofa in atelierul VIVI Art Boutique din Chisinau.

  Evenimentul a fost urmat de o sesiune de autografe si discutii cu autoarea Stela Popa.

  Mai jos puteti vizualiza cateva instantanee de la lansarea cartii Semincioara Fermecata in Luxemburg in prezenta copiilor si a parintilor lor, originari din Rebublica Moldova.

   

 • Moldavie/Roumanie : les barbelés retirés

  sarma ghimpataLa Moldavie compte achever le démontage des fils de barbelés à la frontière avec la Roumanie d'ici à la mi-mars. "Le travail de désassemblage des barrières va commencer au plus vite, et doit être achevé avant la mi-mars", a déclaré Rosian Vasiloi, un porte-parole des services des gardes-frontières moldaves.

  "Le plan de liquidation des barrières de barbelés et des installations du génie a été approuvé", a-t-il ajouté, précisant qu'il s'agissait d'un ordre du Premier ministre Vlad Filat qui s'était ému cette semaine au Parlement de l'existence de ces clôtures.
  Citește mai departe...

Tabara de de primavara "Altair" 2013 la Paris

Asociatia "Connexions Moldavie" sustine proiectul "Altair" in perioada aflarii participantilor la Paris, 2-4 martie 2013.

Mai multe detalii aici:http://goo.gl/jrl16

 • O noua imagine a Connexions Moldavie

  Connexions-Moldavie---Republique-de-MoldavieIn curand incep sarbatorile de iarna la Paris. Am ales ca in preajma primei sarbatori ce intra in casele noastre, Ziua tuturor Romanilorsa schimbam imaginea sitului nostru.

  Am ales sa il facem mai interactiv si am adaugat un Forum, prin intermediul caruia sa cautati si sa oferiti informatii despre cotidianul francez. Am modificat partea de comentarii astfel incat sa puteti discuta pe marginea subiectelor oferite in articole. Pentru cei care doresc sa trimita articole care cred ca ar puta intra pe situl Connexions Moldavie o pot face prin intermediul adresei de email connexions.moldavie@gmail.com (in curand vom pune la dispozitie un formular special atat pentru contact cat si pentru articole).

  Stiu ca pentru unii Facebook sau Ondnoklasiniki

  Citește mai departe...