CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Duminica 26 aprilie, in fata primariei Parisului, Hotel de Ville a avut loc o manifestatie de sustinere si condamnare a regimului de teroare instaurat la Chisinau. Peste 150 de persoane au manifestat pasnic, scandand "Nu mai vrem niciun pic, presedinte bolsevic", "Libertate! Libertate! Libertate!

", "A bas la dictature!". S-au cantat cantece din repertoriul regretatilor Doina si Ion Aldea - Teodorovici. In luarile de cuvant, unii manifestanti si-au exprimat sustinerea fata de tinerii arestati si torturati la Chisinau, au denuntat regimul de teroare instaurat in Moldova. S-a deuntat nepasarea omului de rand in RM, dar si de peste hotare, unul dintre manifestanti zicand la megafon ca "Din cei aproape 500.000 de moldoveni ce traiesc in Romania nu au votat nici 10.000, din Franta, din cei cel putin 10.000 de moldoveni ce traiesc in Paris au venit la vot o mie si ceva. Pe undeva noi purtam vina a ceea ce s-a intamplat" a incheiat doamna.

Printre manifestati au circulat diferite flyere si comunicate de presa ce aveau imprimate victime ale torturii si urmele batailor. Apasati aici pentru a vizualiza

Demonstratia s-a incheiat pasnic, la ora 19.00, in sunet de chitara si scandari pe muzica, "Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa, / Pana nu vom castiga Libertatea noastra" si melodia celor de la Pasarea Colibri,  Vanare de vant.

Alaturat veti gasi cateva fotografiii luate de la fata locului.

 

 

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol

 • Stela Popa lanseaza Semincioara Fermecata la Luxemburg

  visual semincioara fermecata afis

   

  La invitatia asociatiei Connexions Moldavie Luxembourg, doamna Stela Popa, indragita scriitoare si prezentatoare TV, a lansat pe 4 iunie 2016 la Luxemburg Semincioara Fermecata.

  Aflata in compania copiilor, cei mai directi si mai sinceri critici, Stela Popa si-a prezentat cartea intr-o atmosfera speciala gazduit de Centrul Cultural Abbaye de Neumunster din orasul Luxemburg .

  Intr-o atmosfera relaxanta, copiii au ascultat cu interes prezentarea cartii de catre autoarea Stela Popa. De ademenea, copiii si parintii lor au avut ocazia sa vizioneze un fragment din spectacolul de papusi, inspirat si adaptat dupa povestea Semincioara Fermecata in interpretarea doamnei Ecaterina Secu, actrita si profesoara de arta teatrala.

  In cadrul evenimentului, copiii au facut cunostrinta cu papusile-pisici stilizate confectionate manual din stofa in atelierul VIVI Art Boutique din Chisinau.

  Evenimentul a fost urmat de o sesiune de autografe si discutii cu autoarea Stela Popa.

  Mai jos puteti vizualiza cateva instantanee de la lansarea cartii Semincioara Fermecata in Luxemburg in prezenta copiilor si a parintilor lor, originari din Rebublica Moldova.

   

 • Moldavie/Roumanie : les barbelés retirés

  sarma ghimpataLa Moldavie compte achever le démontage des fils de barbelés à la frontière avec la Roumanie d'ici à la mi-mars. "Le travail de désassemblage des barrières va commencer au plus vite, et doit être achevé avant la mi-mars", a déclaré Rosian Vasiloi, un porte-parole des services des gardes-frontières moldaves.

  "Le plan de liquidation des barrières de barbelés et des installations du génie a été approuvé", a-t-il ajouté, précisant qu'il s'agissait d'un ordre du Premier ministre Vlad Filat qui s'était ému cette semaine au Parlement de l'existence de ces clôtures.
  Citește mai departe...

Tabara de de primavara "Altair" 2013 la Paris

Asociatia "Connexions Moldavie" sustine proiectul "Altair" in perioada aflarii participantilor la Paris, 2-4 martie 2013.

Mai multe detalii aici:http://goo.gl/jrl16

 • O noua imagine a Connexions Moldavie

  Connexions-Moldavie---Republique-de-MoldavieIn curand incep sarbatorile de iarna la Paris. Am ales ca in preajma primei sarbatori ce intra in casele noastre, Ziua tuturor Romanilorsa schimbam imaginea sitului nostru.

  Am ales sa il facem mai interactiv si am adaugat un Forum, prin intermediul caruia sa cautati si sa oferiti informatii despre cotidianul francez. Am modificat partea de comentarii astfel incat sa puteti discuta pe marginea subiectelor oferite in articole. Pentru cei care doresc sa trimita articole care cred ca ar puta intra pe situl Connexions Moldavie o pot face prin intermediul adresei de email connexions.moldavie@gmail.com (in curand vom pune la dispozitie un formular special atat pentru contact cat si pentru articole).

  Stiu ca pentru unii Facebook sau Ondnoklasiniki

  Citește mai departe...