CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii


parlament md in flacari

parliament md
20,00: In jurul orelor 20.00, nu mai putin de 7 tineri au fost arestati de politisti in civil, imediat dupa incheierea protestului anticomunist de azi de la Balti - Hotnews.md.

Politistii ii rapesc pe protestatari si ii baga in masini, transportandu-i intr-o directie necunoscuta. Conducerea Comisariatului de politie din Balti refuza sa colaboreze cu jurnalistii si nu comenteaza in nici un fel arestarile efectuate.


ACTUALIZARE 18.16 (Ora Frantei)

17,50: Guvernul si opozitia din Moldova au cazut de acord marti asupra renumararii voturilor la alegerile legislative de duminica, dupa doua zile de proteste de masa in Chisinau, sustine AFP.

17,30: Balti: Proteste anticomuniste, cel putin patru participanti au fost arestati

La Balti, protestele au fost reluate in jurul orelor 18,00, dar situatia iese tot mai mult de sub control, scrie Hotnews.md.

Protestatarii au incercat sa marsaluiasca pe strada principala a municipiului Balti, dar cateva zeci de politisti au intervenit in forta. Cel putin 4 protestatari au fost arestati.

Si la Ungheni au loc o actiuni de protest

Circa 200 de tineri din Ungheni au organizat azi o actiune de protest si de solidarizare cu tinerii din Chisinau, potrivit sursei citate.

Tinerii au scandat lozinci anticomuniste si au cerut alegeri repetate. In aceste minute, protestatarii se deplaseaza la Vama Sculeni, pentru "a-i elibera pe studentii basarabeni, care invata in Romania si care au fost blocati de catre autoritati la granita in timp ce se indreptau spre Chisinau".

Unimedia anunta ca internetul moldovenesc a fost blocat, utilizatorii de peste hotare neputand accesa siturile din RM. De asemenea reteaua internet nu a fost disponibila nici pentru cei in interiorul tarii. Unimedia si-a relocat o parte din informatii pe un server din strainatate fiind disponibila pe unimedia.info19,20: Politia se regrupeaza in jurul pietei centrale. Protestatarii se asteapta la noi atacuri.

O parte dintre protestatari au fost convinsi de liderii opozitiei sa paraseasca sediile Presedintiei si Parlamentului.

In acest moment, in Piata Marii Adunari Nationale se gasesc circa 15.000 - 20.00

ACTUALIZARE: 17.15 (Ora Frantei)

 Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului si vicepresedintele Partidului Liberal tine la aceasta ora un discurs.
Fortele de ordine trimit intariri la Televiziune. Jurnalistii sunt trimisi acasa... TVRM difuzeaza informatii succinte despre evenimentele din Chisinau.

ACTUALIZARE: 16.50 (Ora Frantei)

 Protestatarii vandalizeaza cladirea Presedentiei...

S-a arborat Harta Romaniei Mari.

 


Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol

 • Stela Popa lanseaza Semincioara Fermecata la Luxemburg

  visual semincioara fermecata afis

   

  La invitatia asociatiei Connexions Moldavie Luxembourg, doamna Stela Popa, indragita scriitoare si prezentatoare TV, a lansat pe 4 iunie 2016 la Luxemburg Semincioara Fermecata.

  Aflata in compania copiilor, cei mai directi si mai sinceri critici, Stela Popa si-a prezentat cartea intr-o atmosfera speciala gazduit de Centrul Cultural Abbaye de Neumunster din orasul Luxemburg .

  Intr-o atmosfera relaxanta, copiii au ascultat cu interes prezentarea cartii de catre autoarea Stela Popa. De ademenea, copiii si parintii lor au avut ocazia sa vizioneze un fragment din spectacolul de papusi, inspirat si adaptat dupa povestea Semincioara Fermecata in interpretarea doamnei Ecaterina Secu, actrita si profesoara de arta teatrala.

  In cadrul evenimentului, copiii au facut cunostrinta cu papusile-pisici stilizate confectionate manual din stofa in atelierul VIVI Art Boutique din Chisinau.

  Evenimentul a fost urmat de o sesiune de autografe si discutii cu autoarea Stela Popa.

  Mai jos puteti vizualiza cateva instantanee de la lansarea cartii Semincioara Fermecata in Luxemburg in prezenta copiilor si a parintilor lor, originari din Rebublica Moldova.

   

 • Moldavie/Roumanie : les barbelés retirés

  sarma ghimpataLa Moldavie compte achever le démontage des fils de barbelés à la frontière avec la Roumanie d'ici à la mi-mars. "Le travail de désassemblage des barrières va commencer au plus vite, et doit être achevé avant la mi-mars", a déclaré Rosian Vasiloi, un porte-parole des services des gardes-frontières moldaves.

  "Le plan de liquidation des barrières de barbelés et des installations du génie a été approuvé", a-t-il ajouté, précisant qu'il s'agissait d'un ordre du Premier ministre Vlad Filat qui s'était ému cette semaine au Parlement de l'existence de ces clôtures.
  Citește mai departe...

Tabara de de primavara "Altair" 2013 la Paris

Asociatia "Connexions Moldavie" sustine proiectul "Altair" in perioada aflarii participantilor la Paris, 2-4 martie 2013.

Mai multe detalii aici:http://goo.gl/jrl16

 • O noua imagine a Connexions Moldavie

  Connexions-Moldavie---Republique-de-MoldavieIn curand incep sarbatorile de iarna la Paris. Am ales ca in preajma primei sarbatori ce intra in casele noastre, Ziua tuturor Romanilorsa schimbam imaginea sitului nostru.

  Am ales sa il facem mai interactiv si am adaugat un Forum, prin intermediul caruia sa cautati si sa oferiti informatii despre cotidianul francez. Am modificat partea de comentarii astfel incat sa puteti discuta pe marginea subiectelor oferite in articole. Pentru cei care doresc sa trimita articole care cred ca ar puta intra pe situl Connexions Moldavie o pot face prin intermediul adresei de email connexions.moldavie@gmail.com (in curand vom pune la dispozitie un formular special atat pentru contact cat si pentru articole).

  Stiu ca pentru unii Facebook sau Ondnoklasiniki

  Citește mai departe...