CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

17:10 (ora Frantei) In PMAN situatia se tensioneaza

În acest moment, în Piaţa Marii Adunări Naţionale situaţia devine mai tensionată. Un grup de câteva zeci de tineri, care şi-au acoperit faţa, incită la violenţă şi aruncă cu sticle din plastic în poliţişti. Ceilalţi protestatari nu se implică în acţiunile provocatoare şi încearcă să-i neutralizeze pe provocatori.
 sursa: Unimedia

14:50 (ora Frantei) Unimedia titreaza: Vlad Filat: Tinerii din Noua Generaţie a PPCD au provocat mulţimea la acţiuni violente. Iurie Roşca: PPCD nu are nicio implicaţie

Colaj: UNIMEDIA
 
„Au fost văzute mai multe persoane din organizaţia Noua Generaţie a Partidului Popular Creştin Democrat, care instigau la violenţe şi revoluţie în zona Parlamentului şi a Preşedinţiei”. Declaraţia aparţine liderului PLDM Vlad Filat. Solicitat de UNIMEDIA să comenteze acuzaţia adusă, liderul creştin democrat Iurie Roşca a declarat că PPCD „nu are nicio implicaţie la acţiunile violente” de ieri, 7 aprilie, şi că „nu va ieşi să protesteze sub nicio formă faţă de rezultatul alegerilor”.

„Ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul Republicii Moldova şi în Preşedinţie au fost acte de vandalism şi de distrugere. De aceste acte noi ne disolidarizăm, pentru că sunt absolut străine principiilor şi scopurilor pe care le avem”, a declarat Vlad Filat, citat de NewsIn.

Filat a precizat că „au fost văzute mai multe persoane din organizaţia Noua Generaţie a Partidului Popular Creştin Democrat, care instigau la violenţe şi revoluţie în zona Parlamentului şi a Preşedinţiei”. De asemenea, „provocările au fost implementate şi organizate de către comunişti în intenţia de a devia discuţiile şi acţiunile de la o problemă care este una foarte gravă – furtul în cadrul acestui scrutin, la discuţii asupra acestor acte de distrugere”, a mai precizat liderul liberal democrat, citat de NewsIn.

Solicitat de UNIMEDIA să comenteze acuzaţia adusă, liderul PPCD Iurie Roşca a declarat că formaţiunea, pe care o conduce, „nu are nicio implicaţie la acţiunile violente” de ieri, 7 aprilie, şi că „nu va ieşi să protesteze sub nicio formă faţă de rezultatul alegerilor”.

„Filat este un criminal profesionist şi un manipulator excepţional. Deşi susţine că nu are nicio implicare, el personal de la megafon a invitat lumea să nu recunoască alegerile, fiind susţinut de un descreierat ca Urechean şi un infantil ca Chirtoacă”, a mai precizat Iurie Roşca.

Sursa: UNIMEDIA

14:15 (ora Frantei) MAE roman respinge acuzatiile lui Voronin

Ministerul Afacerilor Externe respinge categoric acuzatiile formulate de autoritatile Republicii Moldova privind presupuse implicari ale Romaniei in afacerile interne ale acestui stat.

Reprezentantii MAE anunta ca Romania nu va lua masuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti si va mentine sistemul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni.

MAE subliniaza ca aceasta acuzatie este o provocare la adresa statului roman.

''Este inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama Romaniei si a cetatenilor romani'', se arata intr-un comunicat emis de MAE.

De asemenea, MAE considera aberante masurile unilaterale de impunere a restrictiilor de calatorie anuntate de presedintele Vladimir Voronin.

Reprezentantii MAE anunta ca Romania nu va lua masuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti si va mentine sistemul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni. 

13:05 (ora Frantei)

In jur de 5.000 de persoane protesteaza pasnic, la aceasta ora, la Chisinau, insa manifestantii continua sa vina in Piata Marii Adunari din centrul orasului. Oamenii spun ca vor ramane in strada si ii asteapta pe liderii partidelor democratice, potrivit Radio Vocea Basarabiei.

Procuratura Republicii Moldova anunta ca incepe urmarirea penala impotriva protestatarilor arestati noaptea trecuta. Numarul celor retinuti este de aproape 200.

sursa: Hotnews.ro

Mai mulţi tineri se plângeau că au fost sunaţi în această dimineaţă de către poliţişti şi ameninţaţi pentru că marţi ar fi dat declaraţii presei. 

sursa: Realitatea TV

12:30 (ora Frantei) in PMAN se scandeaza "Poltitia e cu noi!"

 

Germania recunoaste ca guvernul lui Voronin apartine trecutului

 

Şeful Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, camera inferioară a parlamentului german, Gunther Krichbaum, expert în problemele Balcanilor, a luat poziţie faţă de situaţia din Republica Moldova:

"Fără îndoială că guvernul Voronin aparţine trecutului. Puterea de la Chişinău a încercat, ce-i drept, să se orienteze spre Europa, dar abia după ce a văzut că nu se poate aştepta la mare ajutor din partea Rusiei. În privinţa dificultăţilor cu care se confruntă Republica Moldova, trebuie să luăm la cunoştinţă că ţara se află într-o situaţie dificilă, amintesc aici numai conflictul nerezolvat legat de Transnistria, un conflict care, desigur, s-a agravat după războiul din Caucaz, din vara anului trecut."

sursa: DW

12.00 (ora Frantei) In PMAN sunt acum aproximativ 4000 de persoane...

Mai multi elevi reclama faptul ca sunt tinuti in scoli cu usile inchise. Unii profesori au fost amenintati cu concedierea daca sustin in orice fel manifestatia.

Liderii partidelor de Opozitie, PL, PLDM, AMN declara ca in spatele provocatorilor s-ar afla PPCD conform unimedia.md

Timpul prezinta un articol despre cum au fost fraudate alegerile vezi... http://www.timpul.md/article/2009/04/08/1470

11.05 (ora Frantei) AMBASADORUL ROMANIEI LA CHISINAU DECLARAT PERSONA NON GRATA 

Dupa aproape doua ore de zvonuri e twitter agentiile de presa dau drept sigura stirea.

Vamile Sculeni si Leuseni sunt deschise... Circula  zvonul ca nu le vor permite studentilor care intra acum in tara sa iasa. 

RM introduce regimul de vize obligatoriu pentru cetatenii romani. Oficial nu a fost emis niciun act insa, vamesilor romani li s-a transmis o nota verbala precizand acest amanunt.


 foto: http://zzzop.wordpress.com/

 Voronin acuză România de implicare în tentativa de lovitură de stat

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin acuză România de implicare în tentativa de lovitură de stat - aşa descrie şeful statului oficial protestele de la Chişinău. Ambasadorul României la Chişinău a fost declarat persona non grata. Ministerul de externe rus a declarat că revoltele din Moldova subminează statalitatea republicii şi a acuzat forţele pro-române de la Chişinău. Diplomaţia de la Moscova aminteşte de steagurile României fluturate de manifestanţi şi afirmă că protestele vor să anuleze progresele Moldovei din ultimii ani.

 sursa: http://www.dw-world.de

Pe twitter se anunta ca au reinceput protestele... Protestatarii manifesteaza pasnic in PMAN

Vamile Sculeni si Leuseni sunt inchise, vama Stanca Costesti e restrictionata...Studentilor moldoveni la studii in Romania li se inerzice intrarea in RM si de asemenea a 20 de jurnalisti internationali.

--

Comisia Electorală din Moldova a refuzat renumărarea voturilor de la parlamentare

 

Un lider al opoziţiei moldovene a declarat că oficialii electorali au refuzat renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare de duminică, adjudecate de Partidul Comuniştilor. "Tocmai ne-au informat despre decizia Comisiei Electorale Centrale de a anula acordul la care am ajuns cu preşedintele Voronin", a spus Vlad Filat. liderul Liberalilor Democraţi. El se aşteaptă la "repercusiuni serioase" şi nu exclude arestarea liderilor politici şi a participanţilor la proteste.

În context, un oficial moldovean a confirmat faptul că forţele de ordine au arestat 193 de demonstranţi pentru "huliganism şi jafuri organizate". Ala Meleca, purtătorul de cuvânt al ministerului de interne, a afirmat că printre aceştia se află şi opt minori. În acest moment 1000 de persoane îşi manifestă solidaritatea în România la Iaşi, Cluj, Timişoara şi Craiova.

sursa: http://www.dw-world.de

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol

Comentarii

0 # Guest 08-06-2009 13:39
Citez pe Sergiu:
In 2006 am depus documentele pentru cetatania romineasca si mia venit un bilet rozov cu datele mele ce reprezinta el?
de la Andronic Sergiu Ce sa fac eu cu doc...
mai sergiu n tata tau nu e vasile tantosh?
0 # Moderator CM 30-04-2009 03:50
Citez pe Sergiu:
In 2006 am depus documentele pentru cetatania romineasca si mia venit un bilet rozov cu datele mele ce reprezinta el?
de la Andronic Sergiu Ce sa fac eu cu doc...

"Biletul roz e dovada că scrisoarea recomandată a ajuns la destinaţie.Acum aştepţi scrisoarea prin care se vor indica ce acte şi unde le veţi depune şi în ce termeni.Vă sfătui să acumulaţi toate actele părinţilor şi buneilor pe o singură linie şi cele ruseşti să le traduceţi la arhivă,să mai corectaţi greşelele de nume şi familii,care sigur vor fi şi în legătură cu care puteţi apela la biroul de lingvistică,ca mai apoi să nu aveţi probleme,căci se dau 3 luni pentru a depune dosarul,şi uneori nu e suficient,deoar ece cazierul roman vine greu."
Sergiu, acesta e raspunsul pe care l-am aflat din surse neoficiale.
Acest comentariu se va afla si la articolul Vreau cetatenie romana si Punctum!(http://connexions-moldavie.eu/index.php/stiri/109-vrem-cetenie-roman-i-punctum) unde te invitam sa postezi si alte eventuale intrebari la acelasi subiect. B)
+1 # Sergiu 29-04-2009 11:46
In 2006 am depus documentele pentru cetatania romineasca si mia venit un bilet rozov cu datele mele ce reprezinta el?
de la Andronic Sergiu Ce sa fac eu cu doc...
 • Stela Popa lanseaza Semincioara Fermecata la Luxemburg

  visual semincioara fermecata afis

   

  La invitatia asociatiei Connexions Moldavie Luxembourg, doamna Stela Popa, indragita scriitoare si prezentatoare TV, a lansat pe 4 iunie 2016 la Luxemburg Semincioara Fermecata.

  Aflata in compania copiilor, cei mai directi si mai sinceri critici, Stela Popa si-a prezentat cartea intr-o atmosfera speciala gazduit de Centrul Cultural Abbaye de Neumunster din orasul Luxemburg .

  Intr-o atmosfera relaxanta, copiii au ascultat cu interes prezentarea cartii de catre autoarea Stela Popa. De ademenea, copiii si parintii lor au avut ocazia sa vizioneze un fragment din spectacolul de papusi, inspirat si adaptat dupa povestea Semincioara Fermecata in interpretarea doamnei Ecaterina Secu, actrita si profesoara de arta teatrala.

  In cadrul evenimentului, copiii au facut cunostrinta cu papusile-pisici stilizate confectionate manual din stofa in atelierul VIVI Art Boutique din Chisinau.

  Evenimentul a fost urmat de o sesiune de autografe si discutii cu autoarea Stela Popa.

  Mai jos puteti vizualiza cateva instantanee de la lansarea cartii Semincioara Fermecata in Luxemburg in prezenta copiilor si a parintilor lor, originari din Rebublica Moldova.

   

 • Moldavie/Roumanie : les barbelés retirés

  sarma ghimpataLa Moldavie compte achever le démontage des fils de barbelés à la frontière avec la Roumanie d'ici à la mi-mars. "Le travail de désassemblage des barrières va commencer au plus vite, et doit être achevé avant la mi-mars", a déclaré Rosian Vasiloi, un porte-parole des services des gardes-frontières moldaves.

  "Le plan de liquidation des barrières de barbelés et des installations du génie a été approuvé", a-t-il ajouté, précisant qu'il s'agissait d'un ordre du Premier ministre Vlad Filat qui s'était ému cette semaine au Parlement de l'existence de ces clôtures.
  Citește mai departe...

Tabara de de primavara "Altair" 2013 la Paris

Asociatia "Connexions Moldavie" sustine proiectul "Altair" in perioada aflarii participantilor la Paris, 2-4 martie 2013.

Mai multe detalii aici:http://goo.gl/jrl16

 • O noua imagine a Connexions Moldavie

  Connexions-Moldavie---Republique-de-MoldavieIn curand incep sarbatorile de iarna la Paris. Am ales ca in preajma primei sarbatori ce intra in casele noastre, Ziua tuturor Romanilorsa schimbam imaginea sitului nostru.

  Am ales sa il facem mai interactiv si am adaugat un Forum, prin intermediul caruia sa cautati si sa oferiti informatii despre cotidianul francez. Am modificat partea de comentarii astfel incat sa puteti discuta pe marginea subiectelor oferite in articole. Pentru cei care doresc sa trimita articole care cred ca ar puta intra pe situl Connexions Moldavie o pot face prin intermediul adresei de email connexions.moldavie@gmail.com (in curand vom pune la dispozitie un formular special atat pentru contact cat si pentru articole).

  Stiu ca pentru unii Facebook sau Ondnoklasiniki

  Citește mai departe...