CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

visual semincioara fermecata afis

 

La invitatia asociatiei Connexions Moldavie Luxembourg, doamna Stela Popa, indragita scriitoare si prezentatoare TV, a lansat pe 4 iunie 2016 la Luxemburg Semincioara Fermecata.

Aflata in compania copiilor, cei mai directi si mai sinceri critici, Stela Popa si-a prezentat cartea intr-o atmosfera speciala gazduit de Centrul Cultural Abbaye de Neumunster din orasul Luxemburg .

Intr-o atmosfera relaxanta, copiii au ascultat cu interes prezentarea cartii de catre autoarea Stela Popa. De ademenea, copiii si parintii lor au avut ocazia sa vizioneze un fragment din spectacolul de papusi, inspirat si adaptat dupa povestea Semincioara Fermecata in interpretarea doamnei Ecaterina Secu, actrita si profesoara de arta teatrala.

In cadrul evenimentului, copiii au facut cunostrinta cu papusile-pisici stilizate confectionate manual din stofa in atelierul VIVI Art Boutique din Chisinau.

Evenimentul a fost urmat de o sesiune de autografe si discutii cu autoarea Stela Popa.

Mai jos puteti vizualiza cateva instantanee de la lansarea cartii Semincioara Fermecata in Luxemburg in prezenta copiilor si a parintilor lor, originari din Rebublica Moldova.

 

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
Geta Burlacu la Luxemburg si ParisCu ocazia sarbatorilor de iarna, moldovenii din Luxemburg si Paris au avut parte de un recital live inedit al indragitei interprete din Republica Moldova, Geta Burlacu. Aceste doua evenimente au fost organizate de catre asociatia Connexions Moldavie, cu sprijinul Biroului pentru Relatii cu Diaspora (Republica Moldova)
Duminica, 12 ianuarie 2014, incepand cu ora 17.00, cunoscutul local de jazz, La Brasserie Neumünster, a gazduit primul eveniment organizat de asociatia Connexions Moldavie in Luxemburg.
 
Aflata in premiera in aceasta tara, Geta Burlacu a reusit sa incante publicul prezent prin talentul si pasiunea ei pentru jazz creand o atmosfera calda si prietenoasa, acompaniata de Petru Haruta la trompeta si Darius Ovidiu Pana la pian. Au fost piese clasice de jazz dar si adaptari neasteptate, precum un colind jazz sau cantecul popular “Sanie cu zurgalai” adaptat pe ritmuri americane.
Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Moldova in Regatul Belgiei, domnul Mihai Gribincea, a salutat publicul tinand sa sublinieze bunele relatii moldo-luxemburgheze si sa reafirme cursul ferm pro-european al Republicii Moldova. A fost prezent la eveniment si Consulul Onorific al Republicii Moldova, Michal Wittman caruia ii aducem multumiri pentru sprijinul acordat. Evenimentul a fost urmat de o degustatie de vinuri moldovenesti oferite de Ambasada Republicii Moldova in Belgia.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

geta burlacu winter jazz luxemburg paris

 

 Cu ocazia sarbatorilor de iarna, asociatia Connexions Moldavie, cu sprijinul Biroului de Relatii cu Diaspora din Chisinau va invita la un concert special al indragitei interprete din Republica Moldova, GETA BURLACU la Luxemburg si Paris.

 

Informatii si rezervari:

connexions.moldavie@gmail.com

Tel: +33.6.72.90.90.12 FR / +352.621.480.933

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

 ia Romaneasca la Paris

 

Asociatia Connexions Moldavie din Franta sustine initiativa comunitatii Facebook "La Blouse Roumaine" de a celebra ziua de 24 iunie drept ZIUA UNIVERSALA A IEI ROMANESTI

https://www.facebook.com/LaBlouseRoumaine10?fref=ts

 

In aceasta zi purtam Ia Romaneasca pe strazile Parisului, la birou, in metrou, la scoala, la distractie!

 

LUNI, 24 iunie, incepand cu ora 19h00 si pana spre miezul noptii 22h30-23h00 (e zi de munca marti :) La un pahar de vorba romaneasca in inima Parisului! Bar GALWAY 13 Quais Grands Augustains 75006 Paris Metro Saint Michel (1 min)

Ambianta Romaneasca alaturi de Connexions Moldavie si Toti Romani. Dress code pentru doamne si domnisoare: Ia romaneasca din toate zonele, stil traditional, artizanal sau stilizat! Daca nu aveti inca o Ie in garderoba pariziana, dar doriti neaparat sa aveti una, o puteti procura direct din Paris, pentru orice comanda efectuata pana luni 24 iunie LIVRAREA este oferita (o puteti recupera pe loc inainte de acest eveniment!)- www.artisanat-roumain.com  -

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Asociatia Connexions Moldavie va invita la o lansare de carte speciala

Afghanistan, mon rayon de soleil sauvage

Evenimentul vă fi urmat la ora 16h de proiecţia filmului "Tenis cu moldovenii" la care vă rugăm să participati cu suma de 5 euro de persoană în profitul Centrului pentru copii cu boli cronice din familii vulnerabile "Tony Hawks" din Chisinau cu ocazia Zilei Copilului sărbătorită pe 1 iunie.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm Duminică 2 iunie începând cu ora 15h pentru Lansarea de carte şi ora 16h pentru proiecţia filmului Tenis cu Moldovenii, la adresa Théâtre "Le Passage vers les Etoiles" 17, Cité Joly 75011 Paris

 

Detalii la 06.72.90.90.12 - Violeta