CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Doina Sulac si Ghenadie NegruSâmbătă, 6 martie, moldovenii din regiunea pariziană i-au avut oaspeţi de onoare, pe scena sălii „Européen”, pe artiştii Doiniţa Sulac şi Ghenadie Negru din R. Moldova. Sala era arhiplină şi publicul aştepta această întâlnire cu mare nerăbdare.

Din moment ce artiştii au urcat în scenă şi s-au dat primele acorduri muzicale, pentru toţi cei prezenţi timpul parcă s-a oprit în loc. În întreg universul nu mai exista altceva decât această muzica de suflet ce ne-a cucerit, ne-a înaripat şi ne-a cutremurat inimile. Emoţiile puternice s-au simţit pe tot parcursul concertului în timpul căruia ovaţiile nu au contenit, iar publicul a scandat la unison: „Bravo!”.

Ghenadie, cu vocea-i pătrunzătoare, ne-a condus imaginar într-o călătorie la mama acasă, dăruindu-ne melodii dedicate neamului, familiei, copiilor, plaiului moldav. Iar Doiniţa, firavă mlădiţă, cu vocea-i splendidă şi fermecătoare, ne-a impresionat prin dragostea ei faţă de muzică, prin ţinuta scenică unică şi felul de a contacta cu publicul. Publicul o asculta cu răsuflarea întretăiată, cu lacrimi de admiraţie, pentru că mulţi dintre cei prezenţi la această frumoasă sărbătoare a Mărţişorului ne-am regăsit în cântecele ei.

A fost ceva extraordinar, ce nu poate fi redat în cuvinte. Întregul program ne-a produs o stare de euforie, pe care o trăieşti doar atunci când te reîntâlneşti cu valorile artistice de acasă. Întrucât era în preajma zilei de 8 Martie, artiştii ne-au pregătit şi nouă, femeilor, tot felul de dedicaţii şi surprize frumoase.

Concertul a fost pentru moldovenii din regiunea pariziană un cadou de nepreţuit în acest început de primăvară. Ascultându-i pe cei doi artişti, ne-am convins o dată în plus că noi, cei plecaţi de acasă, rămânem copiii neamului, chiar dacă ne aflăm departe de ţară. Le mulţumim din suflet organizatorilor -Connexions Moldavie si Asociatia Mediatica Pro Diaspora - fondatorii revistei „Pro-Diaspora”, care au lansat cu această ocazie şi cel de-al doilea număr al revistei - pentru clipele minunate pe care ni le-au dăruit. Iar Doinitei Sulac şi lui Ghenadie Negru le spunem: „Să ne trăiţi şi să reveniţi la Paris oricând doriţi!”.

Maria Caprian, Paris,
pentru TIMPUL

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol