CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Actualizare! 6 aprilie 01:03 Ora Frantei  Rezultatele votului exprimat in cadrul biroului de vot din Paris pentru cele patru partide cu sanse reale de a accede in parlament:

PL-593 PLDM-301 AMN-117 PCRM-39

Actualizare! 22.50 Ora Frantei Numarul de alegatori care s-au prezentat la urne pina la ora 21:00 este de 1223 de cetateni.

Actualizare! 17.09 Ora Frantei La aceasta ora au votat la Ambasada Moldovei la Paris 1.050 de persoane.

In prima jumatate a zilei de duminica, 5 aprilie,  la sectia de votare nr. 304 din Ambasada Republicii Moldova la Paris, au votat sute de moldoveni  stabiliti in regiunea pariziana dar si cetateni moldoveni veniti cu aceasta ocazie din Spania, unde, din lipsa unei reprezentante diplomatice, nu a fost organizata nici o sectie de votare. Printre ei se afla si un grup de 9 persoane, cetateni ai Republicii Moldova, din orasul spaniol Gerona, care s-au organizat din timp, pentru a se deplasa la cea mai apropiata sectie de votare aflata la ... 1000 de km. Cei 9 moldoveni, cu virsta cuprinsa intre 26-56 de ani au fost petrecuti la drum, de catre cei ramasi acasa, cu placintele, urari de drum bun si cu vin ca la moldoveni.

Doamna Liuba Svet, unul dintre organizatorii acestui act cetatenesc ne-a mentionat motivatia lor - "din dragoste enorma pentru tara de unde venim!" Fiind peste hotarele tarii, realizeaza  mai bine realitatea dura de acasa, de aceea este importanta implicarea fiecaruia in actul votarii.

 Valentina Ginga, fosta profesoara cu 23 de ani de stagiu in sistemul de invatamint din Moldova, stabilita de mai multi ani in Spania, isi doreste o tara prospera, care sa se apropie de Europa, mentionind ca multi dintre moldovenii aflati peste hotare sunt la curent cu tot ce se petrece in Republica Moldova, "zilnic citesc presa prin intermediul internetulu. Revenim acasa, in Spania, cu sentimentul datoriei indeplinite, cu speranta ca schimbarea se va produce, sa putem spune ca s-a meritat participarea noastra la alegeri, lupta asta dureaza de 20 de ani" - a spus la plecare doamna Ginga.  

Cel mai tinar dintre ei, Sergiu Lisnic s-a prezentat la vot in  speranta ca vor fi schimbari, este constient ca nu se vor produce brusc,  dar crede ca lucrurile vor merge spre bine. Sergiu este sigur ca gestul lor a meritat si spera ca societatea noastra sa fie mai solidara si mai receptiva.  Unul dintre cei doi soferi, Nicolae Stoica a mentionat ca a facut acest drum pentru ca isi doreste schimbari,  schimbarea regimului!

Unul din membrii comisiei elctorale, contactat telefonic, a confirmat prezenta la vot a mai multor cetateni moldoveni, domiciliati in Spania, inclusiv a grupului de 9 moldoveni, care s-au organizat special cu aceasta ocazie. Mentionam de asemenea, ca pina la ora 12:30 la sectia de votare a Ambasadei din Paris, au votat peste 500 de alegatori. 

Violeta Gritcan

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol