CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

 ProTV transmite  live Revolutia de la Chisinau

 Revolutie in Moldova! VEZI LIVE DE LA CHISINAU!

ACTUALIZARE: 16.10 (Ora Frantei)

 

17,00 Grupuri de protestatari se indreapta inspre televiziunea nationala. În aceste momente, postul public de televiziune transmite emisiuni de divertisment. Conducerea companiei Teleradio Moldova a trimis majoritatea angajaţilor acasă, de teama unui posibil asalt al clădirilor TRM, potrivit HotNews.md .

ACTUALIZARE: 16.00 (Ora Frantei)

16,38 Steagurile Romaniei si UE au fost arborate pe cladirea Presedintiei, in aplauzele protestatarilor

 

 ACTUALIZARE: 15.30 (Ora Frantei)

16,00 Politia a intervenit in forta. Presa locala anunta ca armata a deschis focul impotriva protestatarilor din Chisinau - garda.com.md.

Potrivit sursei citate, zeci de răniţi se afla în zona din faţa Preşedinţiei şi a Parlamentului. Serviciile de ambulanţă nu mai fac faţă solicitărilor.

Politistii au intervenit inspre cladirea Parlamentului si au deschis focul cu grenade lacrimogene.

15,45: Unul dintre lideri Partinului National Roman a recitat in fata multimii cateva versuri din Desteapta Romane

15,30: Unul dintre liderii opozitiei, Pavlicenco, le-a cerut protestatarilor sa preia controlul asupra televiziunii publice.

Protestatarii au parasit cladirile oficiale pentru a se grupa in piata principala a Chisinaului.

15,10: Utilizatorii Twitter cer CNN sa relateze protestele anticomuniste din Chisinau

VIDEO UPDATE Chisinau, ciocniri intre cei 30.000 de manifestanti si politie. Protestatarii au spart usile Presedintiei si Parlamentului. Tinerii striga Revolutie!, Revolutie!, Ole, Ole! Voronin nu mai e!

Protestatarii ataca Politia din Chisinau
Foto: Unimedia
Aproximativ 30.000 de oameni, in marea lor majoritate tineri, protesteaza in jurul pranzului in zona Presedintiei si a Parlamentului din Chisinau, acuzand guvernarea comunista de fraudarea votului din 5 aprilie si solicitand repetarea alegerilor parlamentare, relateaza Unimedia.md.

Comentand pe Twitter situatia din Chisinau, user-ul @serbanmedia scrie: "Bucuresti 1989: prima revolutie transmisa la televizor. Chisinau 2009: prima revolutie transmisa online"

Asculta aici, live, evenimentele din Chisinau relatate de radioul Vocea Basarabiei.

14,40: O parte din tineri se indreapta spre Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Tinerii au in maini Tricolorul si drapelul Uniunii Europene si striga "Ole, Ole! Voronin nu mai e"

Protestatarii au ocupat cladirea Presedentiei si scandeaza: Nu plecam!

Mai multe masini de salvare au aparut in preajma manifestantilor. Exista mai multi raniti atat in randul protestatarilor, cat si al fortelor de ordine.

14,30: Forumistii discuta despre organizarea unui miting de sprijin in centrul Bucurestiului, incepand cu ora 20,00 - @serbanmedia

Si la Cluj se organizeaza un miting de solidaritate, incepand cu ora 18,00, in piata Avram Iancu


Autoritatile au blocat informational raioanele - Hotnews.md

Mai multe raioane ale R. Moldova au fost blocate informational, unica sursa de informare in aceste zone fiind Internetul si postul de radio Vocea Basarabiei.

De la Glodeni am fost informati ca toate posturile moldovenesti de radio si TV au fost blocate, cu exceptia posturilor NIT si Moldova 1.

14,20: Protestul capata tot mai mari proportii. Tinerii s-au indreptat spre Guvern. Majoritatea se afla in fata Guvernului - Vocea Basarabiei.

Liderii partidelor democrate cer ca alegerile sa se organizeze sub supraveghere internationala

"Va cerem sa faceti tot ce se poate sa realizam schimbarea pasnica a conducerii si sa organizam alegeri democratice", spune unul dintre liderii democrati.

14,15: Protestatarii au rupt usile birourilor presedintelui Voronin, mici grupuri de protestatari au patruns inauntru, in ciuda tunurilor de apa cu care au fost intampinati de politie - Reuters

14,05: Protestarii le cer jandarmilor sa se alature protestului. Primul etaj al Parlamentului este devastat. Toate obiectele scoase din Parlament au fost incendiate. Din spatele Presedentiei se vede fum - Vocea Basarabiei.

14,00: Autobuzele cu studenti basarabeni care veneau inspre Chisinau au fost oprite la Vama, potrivit Vocea Basarabiei.

Drumurile spre Chisinau au fost blocate de autoritati, pentru a impiedica lumea sa ajunga la manifestatii.

Autoritatile moldovenesti infirma orice zvon despre eventuale victime sau arestari.

13,50: Fortele armate au primit ordin verbal sa intervina, in cazul in care protestatarii vor folosi sticle cu substante inflamabile. Intre timp, in cladirea Parlamentului protestatarii arunca in foc mobilier si documente - Hotnews.md

Presedintele Moldovei, Vladimir Voronin, va sustine o declaratie de presa la ora 19,30.

13,45: Protestatarii nu pot comunica intre ei. Semnalul telefoanelor mobile a fost taiat in zonele in care au loc proteste. In restul Chisinaului, serviciile mobile functioneaza.

13,35: Un zvon care circula in randul protestatarilor spune ca o tanara ar fi fost ucisa de fortele de ordine

13,20: 30.000 de protestatari au spart usile Presedintiei si ale Parlmanetului, rupand usile, si au inceput sa arunce calculatoarele pe geam, transmite Vocea Basarabiei.

13,10: Politia foloseste gaze lacrimogene pentru a incerca sa-i opreasca pe protestatari. Cladirea Presedintiei este plina cu gaze lacrimogene.

Liderii politici au anuntat o intalnire de urgenta pentru a discuta situatia. Niciun oficial nu a venit sa discute cu protestatarii.

12,55: Politia fuge din calea protestatarilor, abandonand echipamentele

12,50: Liderii protestatarilor impreuna cu partidele de opozitie au convenit sa formeze o echipa de negociere pentru a discuta cu presedintele, anunta Mihai Moscovici, lector la universitatea de Jurnalism din Chisinau.

Mai multi protestatari au patruns in cladire prin ferestrele sparte.

Cateva sute de politisti inarmati cu bastoane de cauciuc si scuturi au intervenit in forta
impotriva protestatarilor din fata presedintiei, transmite reporterul HotNews.md.

Multimea a fost dispersata in doua si in acest moment au loc lupte de strada.
Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol