CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Filtru
 • Afis Gheorghe Zamfir si Orchestra Creator Art

  GHEORGHE ZAMFIR si orchestra CREATOR ART (Republica Moldova)

  Duminica, 28 noiembrie 2010 ora 19h30

  Théâtre du Gymnase-Marie Bell

  38 bd. de Bonne Nouvelle 75010 Paris,

  métro Bonne Nouvelle.

  OFERTA SPECIALA 15 EURO

  Rezervare obligatorie : 00(33)6 72 90 90 12.

 • Mâine, 1 decembrie la Librăria 9 de pe strada Puşkin 9 din Chişinău, ora 18.00 va avea loc lansarea cărţii «Testamentul necitit. Scrisorile unei mame plecate la muncă în Occident». Autoarea cărţii, Lilia Bicec, o jurnalistă care a emigrat în Italia, publică scrisorile ei către proprii copii, scrise în zilele în care reunirea familiei părea imposibilă. Un tragic accident a făcut ca fiul ei să plece la îngeri, înainte de a vedea aceste scriori. Autoarea consideră că scrisorile  sunt cel mai valoros testament lăsat copiilor de la o mamă aflată în migraţie forţată.

 • "Limba moldoveneasca", inlocuita cu limba romana pe toate paginile oficiale ale guvernului de la Chisinau

  Guvernul Republicii Moldova a schimbat din "limba moldoveneasca" (MD) in "limba romana" (RO) toate referirile la limba de pe paginile sale oficiale, transmiteRadio Europa Libera/Radio Libertatea (RFERL), care precizeaza ca decizia este inca un semn al reapropierii dintre cele doua tari.

 • (video) Citește AICI discursul comisarului european Benita Ferrero Waldner, rostit azi în plenul Parlamentului
  Foto: spring96.org

  Benita Ferrero Waldner, comisar al Uniunii Europene a ținut un discurs astăzi în Parlamentul R. Moldova în care a dat asigurări că UE este gata să susțină țara noastră în eforturile sale de integrare europeană. Aceasta și-a exprimat speranța că Parlamentul va reuși să aleagă președintele țării la 7 decembrie, iar ulterior, Moldova va urma o cale stabilă de dezvoltare și continuă democratizare.

  Totodată, oficialul european a vorbit și despre modalitatea de soluționare a conflictului transnitrean, dar și despre regimul de vize UE pentru cetățenii moldoveni. La finalul speech-ului, Ghimpu i-a mulțumit comisarului european, spunându-i că "și toamna chiar pare mai frumoasă în Moldova atunci când dvs sunteți în vizită în țara noastră".

 • Mihai-Stamat_Afis Aflat la Paris în cadrul rezidenței de creațieacordate de ICR, designerulbasarabean pasionat de arta fotografica,Mihai Stamatidevine ”Paznicul amintirilor”, restituite grafic și poetic într-o expoziție dedesignși fotografie, găzduită de Institut pînă pe15 ianuarie 2010 .

  Tînărul artist îndrăznește să aseze in cele mai celebre locuri publice ale Parisului,precumgrădinileLuxembourg, esplanada La Défense  sau Sacré Cœur,o bancă în formă de inimi împletite, alrei design futurist și romantic în același timprecuperează poetic clipade odihnăși o transformă în prețioasă amintire.

  Vernisajulexpoziției „Paznicul amintirilor”are loc vineri, 27 noiembrie 2009,  ora17h00 la Institutul Cultural Român de la Paris, (1 rue de l Exposition, 75007, Metro Ecole Militaire).


 • 1Decembrie

  Cu Ocazia zilei Nationale a Romaniei si pentru a celebra un an de existenta al Grupului de Initiativa "Toti Romani" - grup al romanilor de pe ambele maluri ale Prutului - va invitam marti, 1 Decembrie, la un pahar de vorba romaneasca in barul Le Galway intre orele 19.00 - 23.30.

  Intrarea Libera!!!
  Consumatie la discretia personala!

  AMBIANTA MUZICALA
  Igor Ciobanu - Vioara (Recital)
  Sergiu Moisei - Saxofon (Cafe Concert)
  DJ's: Chris & Dragos


  Adresa:
  Bar Le Galway
  13 Quai Grands Augustins
  Metro Saint Michel

  Agrandir le plan
 • 11 ambasadori moldoveni, numiţi în perioada guvernării comuniste, au fost rechemaţi  Mai mult de jumătate dintre misiunile diplomatice ale R. Moldova peste hotare au rămas fără ambasadori. În ultimele săptămâni, Guvernul Filat a rechemat mai mulţi şefi ai misiunilor diplomatice moldoveneşti de peste hotare pe motiv că aceştia nu sunt profesionişti şi nu promovează eficient imaginea R. Moldova în străinătate. Potrivit vicepremierului Iurie Leancă, tot el ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, noii ambasadori vor fi numiţi doar după ce vor fi rechemaţi toţi diplomaţii vechi.
 • Semntarea-Tratatului.jpg

  Vinerea trecută, prim-ministrul moldovean Vlad Filat şi premierul în exerciţiu al României Emil Boc au semnat la Bucureşti Convenţia privind micul trafic la frontieră. Cei doi premieri au declarat că, prin semnarea documentului-cadru european, dar şi prin vizita de lucru a delegaţiei moldoveneşti la Bucureşti, au fost relansate relaţiile bilaterale dintre cele două state în numele unui viitor european comun.

  Prim-ministrul moldovean a declarat că a venit timpul ca în relaţiile dintre R. Moldova şi România să se treacă de la declaraţii la fapte concrete. „Noi am venit acasă, nu am venit în vizită. Noi urmărim să fim cât mai rapid în spaţiul european comun, deoarece, aşa cum am spus de atâtea ori, suntem europeni şi avem dreptul, dar şi suntem datori să fim în acest spaţiu”, a spus Filat. La rândul său, Emil Boc a afirmat că, indiferent cine va câştiga alegerile prezidenţiale din România, Chişinăul va avea la Bucureşti un prieten adevărat, un adevărat susţinător al dimensiunii europene.

 • Journaliste roumanophone de Presseurope, Iulia Badea Guéritée a effectué un voyage de presse en Moldavie et en Transniestrie. Voici ses impressions

  Aube d’une journée de samedi ordinaire en Moldavie : en plein automne il fait frais, mais le soleil brille, le genre de situation qu’on appelle dans cette région du Far-Est européen « soleil avec des dents ». A une heure et demie de Chisinau se trouve la rivière Dniestr, au-delà de laquelle se trouve un fameux no-land, la Transnistrie, pays qui n’existe pas pour le monde, car il n’est reconnu de personne.

   

 • Institutul Cultural Românvă întreabă Ce făceați în 1989?

  Răspunsul ia forma unui documentar de televiziune care, alternînd imagini de arhivă și amintirile unor „copii din Est”, restituie frisonul libertății care a cuprins Europa acum 20 de ani.

   

 • The Soviet Story - Istoria sovietelor, este un film-eveniment ce prezinta crimele celui mai mare regim criminal al lumii, comunismul, urmat doar de nazism.

  Intelegeri secrete intre nazisti si sovietici, practici similare, torturi si executii in masa, deportari , acestea sunt cateva din ingredientele acestui film tulburator.

  ATENTIE! IMAGINI SOCANTE! • ICR ParisLa 20 de ani de la cãderea cortinei de fier, filozofii Horia-Roman Patapievici si Ciprian Mihali participã alãturi de alte 20 de personalitãti europene la un colocviu de anvergurã despre rolul intelectualilor în soarta Europei, desfãsurat la Paris între 6 si 7 noiembrie.
  La propunerea Institutului Cultural Român de la Paris, intelectualii Europei de est si Europei de vest se întîlnesc în cadrul unui amplu colocviu international, gãzduit de Institutul Goethe si de Senatul Frantei, pe 6 si 7 noiembrie 2009. ”L’Intellectuel public en Europe 1989-2009” invitã la o reflectie comunã asupra rolului intelectualilor în spatiul public în ultimii 20 de ani, bulversati de schimbãri radicale, de la cãderea cortinei de fier, pînã la reasezarea Europei prin lãrgirea UE.