CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Filtru
 • Noul guvern de la Chişinău a decis recent, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, să fie acordată zi liberă şi de Crăciunul pe stil nou, în condiţiile în care majoritatea populaţiei marchează naşterea Domnului pe 7 ianuarie. Biserica Ortodoxă recomandă autorităţilor să revizuiască această decizie. Cunoscutul om de cultura Stefan Petrache crede ca cetatenii sunt cei care decid cum e mai bine.

 • „Ştiţi, omului mult nu-i trebuie: să aibă o bucată de pâine, ceva de îmbrăcat şi unde să-şi odihnească osul. Şi dacă asta nu-i, atunci pleacă şi ilegal"

  În acest an a scăzut numărul moldovenilor dornici să plece peste hotare, constată experţii Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, oficiul din Moldova. Totodată a crescut şi numărul celor care au revenit acasă. Ce i-a făcut pe moldoveni să nu îşi mai dorească să plece la muncă peste hotare?

 • Intilnirea prevazuta pentru luni, 14 decembrie, a fost anulata! Domnul Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene isi cere scuze pentru aceasta, si promite ca va reveni cit de curind cu o alta invitatie!

  In Dialog Direct cu Diaspora

  Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va avea o intilnire cu reprezentantii comunitatii moldovenilor stabiliti in Franta.

  Luni, 14 decembrie 2009

  Ora 18.30-20.00

  Salle des mariages

  Mairie du 16e arrondissement de Paris

  71 avenue Henri Martin

  Metro 9 Rue de la Pompe

  Intrare libera, in limita locurilor disponibile!  Agrandir le plan


  SURSA: Ambasada Republicii Moldova in Franta

 • COMINTERNUL şi originile moldovenismuluiCum a apărut fenomenul moldovenismului, cine sunt părinţii fondatori ai acestuia şi cum Internaţionala a III-a Comunistă, o reţea globală de spionaj bolşevic, creată de URSS, a dezbinat România - sunt întrebările la care istoricul Gheorghe Cojocaru răspunde prin publicarea, în premieră, a volumului de documente „COMINTERNUL şi originile moldovenismului”. Lansarea excepţională a cărţii la Chişinău a reunit istorici de marcă din România şi RM, provocând o dezbatere pe marginea teoriei discutate, la fel de actuală şi de periculoasă pentru români.