CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Filtru
 • Societatea de productie cinematografica PYRAMIDE FILMS

  incepe productia filmului de lungmetraj
  in regia lui Catherine CORSINI cu titlul TREI LUMI,
  avand in rolurile principale pe Clotilde HESME, Raphael PERSONNAZ.
  Filmarile vor avea loc in Franta in luna iulie 2011.
  Pentru filmarea scenelor legate de societatea moldovenilor din Franta,
  se cauta vorbitori de limba româna,
  de dorit originari din Republica Moldova (posibil si din România)
 • Sâmbătă 15 mai, ora 20h00

  Concert în Noaptea europeană a Muzeelor

  Alexandrina Hristov la Paris: o voce jazzy în decor bizantin

  Originară din Republica Moldova, Alexandrina Hristoveste muziciană, pictoriţă şi poetă. Muzica sa este o combinaţie de jazz şi soul cu pop acustic şi rock contemporan, la care se adaugă elemente inovatoare. Pentru concertul din 15 mai, artista este acompaniată pe scenă de Petre Ionuțescu, virtuoz al trompetei și al pianului, și deGabriel Almasi la chitară acustică și mandolină.

   

 • facebookUnul din cele mai populare situri de socializare din lume, FACEBOOK, a fost la randul lui tinta unui atac masiv de pishing. Potrivit sitului IT PRO care preia stirea de pe canalul Reuters, aproximativ 200 milioane de conturi au fost piratate in urma acestui atac, prin care s-au obtinut date confidentiale si parole ale userilor respectivi. 

 • Le Monde

  Les Moldaves ont trouvé le sésame pour accéder à l'espace Schengen. La Roumanie, membre de l'Union européenne (UE) depuis 2007, a décidé d'octroyer aux Moldaves roumanophones des passeports roumains qui leur ouvrent les portes de l'UE.

  Selon Bucarest, 800 000 demandes ont été déposées à l'ambassade de Roumanie à Chisinau (le pays compte 4,3 millions d'habitants). "C'est un cadeau inespéré, affirme la jeune Corina, étudiante moldave à l'université de Bucarest. Notre place est en Europe, et le passeport roumain est notre seule chance de voyager en Occident."

  Cette initiative revient au président roumain Traian Basescu, qui a annoncé sa nouvelle politique devant le Parlement le 14 avril. "Nous ne pouvons pas accepter que la nouvelle génération moldave ne puisse pas venir faire des études en Roumanie ou dans les autres pays européens", a-t-il déclaré.

 • Foto: cotidianul.ro
   

  Operaţiunea miliardul - aşa a numit primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, proiectul de reconstrucţie a sediului Parlamentului, care a fost iniţiat încă în anul 2006. În acest sens, edilul a mai subliniat că Primăria Chişinăului nu va elibera autorizaţie pentru lucrările de reconstrucţie a sediului Parlamentului, pentru că „actualmente asistăm la încă un act de batjocură”.

  „Sunt absolut stranii acuzaţiile ce se aduc partidelor de opoziţie în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, din moment ce de 3 ani se pregătea reconstrucţia clădirii legislativului, iar proiectul de reconstrucţie era deja elaborat”, a declarat Chirtoacă.


 • Foto: PLDM
  Sursa: Unimedia

  Vladimir Voronin riscă 10-15 ani de închisoare pe motiv de uzurpare a puterii de stat. Declaraţia a fost făcută astăzi, 21 mai, de către liderul PLDM, Vlad Filat. Alexandru Tănase, deputat PLDM, califică refuzul lui Voronin de a demisiona ca o încălcare gravă a legislaţiei. In acest sens, Partidul Liberal Democrat din Moldova cere deputatului Vladimir Voronin să demisioneze.


 •  
   colaj UNIMEDIA
  Prima încercare a comuniştilor de a alege preşedintele Republicii Moldova a suferit eşec. Zinaida Greceanîi a obţinut 60 de voturi din partea deputaţilor PCRM, iar Stanislav Groppa – 0 voturi. Partidele de opoziţie – PL, PLDM şi AMN – nu au participat la procedura de votare a preşedintelui.

  Vladimir Voronin a anunţat că la 28 mai vor avea loc alegeri repetate pentru funcţia de şef al statului, iar PCRM o va înainta repetat pe Zinaida Greceanîi pentru acest post. După şedinţa Parlamentului, Zinaida Greceanîi a declarat pentru presă: „Nu m-am aşteptat că opoziţia nu va vota pentru candidatura mea. Am crezut că opoziţia va da dovadă de raţiune.”

 •  

  CONCERT

  IURIE BORS ORCHESTRA

  15-16 IUNIE ora 20.00

  LA CIGALE

  120 Bd. Rochechouart 75018 Paris


  Offre speciale!!!

  10€


  Reservations:

  info@connexions-moldavie.eu
  Iurie Bors Orchestra Paris
   
  (Video) ORCHESTRA IN CONCERT 
 • Presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a intalnit azi, 18 mai, 2009, in cadrul vizitei sale oficiale in Franta cu omologul sau, Nicholas Sarkozy la palatul Elysee. Potrivit sitului oficial al diplomatiei franceze cei doi sefi de stat au discutat si problema Republicii Moldova.



  Informatii pe situl diplomatiei franceze...

  Informatia e in curs de  actualizare.

 • UE verdict

   flag ROflag UNION jACK
   RO EN

   

   

  Les députés ont fermement condamné la campagne massive de harcèlement, les graves atteintes aux droits de l'homme et toutes les autres actions illégales menées par le gouvernement moldave au lendemain des élections législatives. Dans une résolution, l'Assemblée demande qu'une enquête spéciale soit menée sur les cas de décès lors des événements.

  Le Parlement réaffirme "son engagement à poursuivre un dialogue sérieux et ciblé avec la République de Moldavie", mais accorde une grande importance à la mise en place de mesures fermes en ce qui concerne l'État de droit et le respect des droits de l'homme.
 • cetatenieDupa ce a incins spiritele atat in Romania, dar mai ales in RM, faimoasa ordonanta de urgenta cu privire la cetatenie a fost profesional "tradusa" astfel: