CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Filtru
 • ZDOB SI ZDUB ICR

  INSTITUTUL CULTURAL ROMAN (ICR) PARIS

  VA INVITA LA CONCERT CU

  ZDOB [SI] ZDUB

  In cadrul festivalului de vara SIN FRONTERAS

  30 IULIE 2010 ora 20h00

  Cabaret Sauvage

  58 Bd. MacDonald 75019 Paris

  M° Porte de la Villette (ligne 7)

  18euro - (tarif redus si aderenti FNAC)

  20euro - preventes

  25euro - pe loc

  OFERTA SPECIALA PRO-DIASPORA - 15 euro (OFERTA LIMITATA!!!)

  Suna acum la 06.72.90.90.12

 • Adrian Receanu
  Adrian Receanu va invita la concert!
  Vineri, 23 iulie 2010 sunteti invitati la
  "Les 3 Arts" CAFE
  21, rue des Rigoles
  pentru un concert cu muzica moldava si nu numai.
  Caval, contrabas, clarinet, acordeon, vioara (viori) plus invitati-surpriza!
 • Afis Paladi, Botgros, Ochisanu

  Pro-Diaspora France in colaborare cu Grupul de Initiative Culturale Connexions Moldavie va invita Concert!

  Ion Paladi

  Adriana Ochisanu

  si

  Corneliu Botgros

  vor canta pentru dumneavoastra intr-un concert de exceptie la Paris

  Duminica 4 iulie 2010

  in sala

  L'Européen

  5 Rue Biot 75017 Paris | Metro: Place de Clichy

  Informatii si  Rezervari la
  06.32.11.13.92
  sau
  06.72.90.90.12
 • Toţi aligatorii să poftească la urne!

  Mircea Cartarescu

  Mircea Cărtărescu: „Cea mai săracă ţară din Europa şi-a dat şi la aceste alegeri aproape jumătate din voturi monştrilor care-au nenorocit-o de când se ştie. Ce masochism ciudat!”

  Cică aşa erau invitaţi moldovenii de peste Prut să meargă la vot pe vremea comuniştilor. În orice caz, aşa îşi invită şi azi Voronin, marele dinozaur, ciracii să pună umărul la distrugerea, mai departe, a acestei nefericite ţări a nimănui. 

  Şi fosilele resuscitate din acest ultim Jurassic Park european îl ascultă disciplinat, forţând cursul şi logica istoriei. Cea mai săracă ţară din Europa şi-a dat şi la aceste alegeri, la douăzeci de ani după căderea comunismului, aproape jumătate din voturi monştrilor careau nenorocit-o de când se ştie.

  Ce masochism ciudat, ce nesocotire a celor mai bazale interese te pot duce la tăierea crăcii de sub picioare până şi acum, când votul tău e liber şi contează? Ce mai au de obţinut aceşti oameni de la comunişti? Ce-au căpătat ei de la Voronin decât o sărăcie cumplită şi o totală lipsă de viitor? Oare atât de imbecilizate şi de sinucigaşe pot fi mai departe aceste victime ale lui Stalin şi-ale imperiului rus? Dar ce spun eu? 
  Intelectuali tineri de pe la noi au ajuns cu atât mai la modă cu cât se declară mai de stânga, marxişti şi maoişti de-a dreptul, fără să se sfiască de faptul că pângăresc astfel memoria a zeci de milioane de oameni cu vieţile distruse de comunism. Căci prostia nu ţine nici de cultură, nici de ierarhiile sociale, ci e un dat uman generic, inefabil şi misterios ca şi geniul. 

 • Courrier InternationalÉLECTIONS MOLDAVES • Chisinau joue sa dernière carte

  Les élections législatives du 29 juillet, qui font suite à l'incapacité du Parlement à choisir un nouveau président, devraient entériner l'affaiblissement du Parti communiste, que les sondages créditent d'environ 30 % des intentions de vote au lieu des 50 % habituels. Un niveau malgré tout suffisant pour conserver le contrôle du pays.

  Les observateurs s'attendent à ce que ces nouvelles élections législatives fragilisent le système politique de la République moldave. Signe d’un futur politique chaotique, les forces démocratiques auront fort à faire pour ne pas succomber à la tentation des alliances et des désertions. Concrètement, la Moldavie prend la trajectoire classique des Etats bloqués sur le plan politique par une faillite économique et sociale.

 • Des jeunes Moldaves connectés sur Internet dans un parc à Chisinau, le 27 juillet 2009.La Moldavie vote, mercredi 29 juillet, pour des élections législatives censées mettre fin à une crise politique. En avril, les élections n'avaient pas pu permettre de dégager une majorité suffisante. A l'occasion de cette élection estivale, l'électorat moldave est apathique, notamment les jeunes, qui s'étaient mobilisés en masse en avril pour contester la victoire du Parti des communistes de Moldavie (PCM).

  "Je ne vois pourquoi j'irais voter. En fait, je ne vois pas pour qui j'irais voter..." Au Parc central de Chisinau, Oxana et Dragos sirotent une bière sous le soleil de juillet. Tous deux âgés de 20 ans, ils avaient participé aux rassemblements du printemps, "pour protester contre les communistes, mais, surtout, parce que c'était l'occasion de dire qu'on en a marre", explique Oxana. "Il n'y a rien ici, pas de boulot, pas d'avenir. Ma meilleure amie est en Allemagne, mes anciens copains d'école sont en Italie, en Espagne. A Chisinau, il n'y a rien à faire."

 • Vot ParisMoldovenii din Franta, in special cei stabiliti la Paris si in regiunea pariziana, au fost astazi activi ca niciodata! Aproape 1500 dintre ei s-au deplasat la sectia de votare nr 304 din cadrul Ambasadei RM in Franta, pentru a-si exercita dreptul la vot. Unii dintre ei au facut-o si din datorie fata de tara de unde venim si unde au ramas parintii si prietenii nostri. Dat fiind faptul ca ziua alegerilor a fost stabilita intr-o zi lucratoare, si fluxul de alegatori a coincis in mare parte cu orarul de lucru. Peste doua sute de moldoveni s-au prezentat in primele ore ale diminetii, pentru a reusi apoi sa ajunga la locurile de munca. Pina la orele 15, la Paris au votat 430 de cetateni moldoveni. Un numar mare de alegatori s-au prezentat la vot in dupa amiaza acestei zile, dupa orele de lucru. 
  Cei mai multi dintre alegatori, sunt tineri, din diverse domenii de activitate, care au deja o experienta de viata peste hotarele tarii, au fost in contact direct cu adevaratele valori democratice si europene.

 • Ion UngureanuÎn ultimii opt ani, în care comuniştii au fost la putere a avut loc o resovietizare a Basarabiei ca nicăieri în fostul spaţiu sovietic, o resovietizare intensă care a dus la crearea unor structuri absolut monstruoase. Comuniştii au reuşit să înspăimânte lumea şi să excludă ca termen pozitiv denumirea de «român”. Lumea în Basarabia nu mai apelează la cuvântul «român” ca la o speranţă, ca la un adevăr istoric, ca la o perspectivă istorică, pentru că a te declara «român” înseamnă a fi «duşman al statalităţii». Acum, la Chişinău, e un 1940, fără tancuri. Tancurile sunt la Tiraspol. Armata a 14-a se află în permanenţă pe teritoriul R. Molodva şi nici un soldat român nu a trecut Prutul. Şi, cu toate acestea, Rusia afirmă cu obrăznicie că România se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova. E culmea ipocriziei, dar toată lumea tace, tace şi Europa, declară Ion Ungureanu, om de cultură, actor şi regizor, unul din pilonii culturii şi simţirii româneşti din Basarabia, într-un interviu solicitat de trimisul special al Agerpres la Chişinău, Flori Tulea.

 • (UPDATE: 08 august, 13:20 ora Fr) A fost creata Alianta pentru Integrare Europeana formata dintre cele 4 partide de opozitie

  (UPDATE: 31 iulie, 16:00 ora Fr) Rezultate CEC după prelucrarea a 100% a buletinelor de vot: PCRM 44.7%, PLDM 16.6%, PL 14.7, PDM 12.5% şi AMN 7.3%

  Transformate în mandate de deputat, PCRM obţine 48 de mandate de deputat şi este minoritar în Parlament, PLDM obţine 18 mandate de deputat, PL – 15 mandate, PDM – 13 mandate, iar AMN – 7 mandate.

  (UPDATE: 16:30 ora Fr) PCRM a scazut la 44,7%

  (UPDATE: 10:30 ora Fr) Rezultate preliminare oficiale la 98,3% de voturi numarate: PCRM 45,07%, PLDM, 16,39%, PL 15%, PDM 12,61%, AMN 7,37%

  (UPDATE: 03:30 ora Fr)Rezultate preliminare oficiale la 87,2% de voturi numărate: PCRM 45,2%, PLDM 16,3%, PL 13,9%, PDM 12,7%, AMN 7,6%

  (UPDATE: 02:54 ora Fr) Rezultate preliminare oficiale la 82,7% de voturi numărate: PCRM 45,7%, PLDM 16,2%, PL 13,5%, PDM 12,8%, AMN 7,6%

  (UPDATE: 02:15 ora Fr) Rezultate preliminare oficiale la 73,7% de voturi numărate: PCRM 46,2%, PLDM 15,9%, PL 13%, PDM 12,9%, AMN 7,5%

  (UPDATE, 30 iulie, 01:30 ora Fr) Rezultate preliminare oficiale la 55,2%de voturi numărate: PCRM 47,8%, PLDM 15,2%, PDM 13,1%, PL 12,2%, AMN 7,3%

  Transformate în mandate de deputat, PCRM ar acumula 51 de mandate, PLDM - 16 mandate, PDM - 14 mandate, PL - 13 mandate si AMN - 7 mandate

  (UPDATE, 23:55 ora Fr) Rezultatele votarii la Paris!

  Buletine valabile: 1485

  PL-723

  PLDM-462

  AMN-116

  PDM-100

  PPCD-40

  PCRM- 34

  PSD-9

  PEMAVE-1

 • (UPDATE: 16:23) În secţia de votare numărul 14 din satul Cocieri au votat zeci de pacienţi ai spitalului psiho-neurologic din localitate. Aceştia sunt aduşi cu ambulanţele la secţia de votare şi sunt îndemnaţi să voteze pentru PCRM, transmite jurnaltv.md.

  Observatorii AMN, PL, PLDM si PD de la sectia de votare nr. 241 din or. Codru, municipiul Chisinau, la ora 9.00 a vazut cum membrul comisiei electorale, reprezentantul PCRM, Cozma Daniel, a dosit sub masa un pachet cu buletine de vot. La insistenta observatorilor partidelor de opozitie a fost scos fortat acest pachet in care erau 50 de buletine de vot.


  Politia din Orhei a retinut mai multe microbuze cu tineri, care veneau sa voteze in Chisinau si i-a deposedat de actele de identitate; 
 • Votat

  Voronin: Am ales stabilitateaa declarat scurt dupa iesirea din cabina de vot.

  Dorin Chirtoaca: Am ales pentru un viitor european al Moldovei, pentru o buna vecinatate cu Ucraina si Romania, pentru viitorul copiilor nostri, si, cum zicea si Stefan cel Mare, Moldova nu e a boierilor nici a nepotilor ci a nepotilor-nepotilor nostri a declarat acesta dupa ce a introdus buletinul de vot in urna.

  ---------

  Daca ai descoperit ceva ilegal, ai facut o fotografie cu aparatul tau de fotografiat sau cu telefonul mobil, nu ezita sa le trimiti pe adresa noastra de mail info[arobase]connexions-moldavie.eu .

   

  Voteaza mai intai si dupa aceea urmareste-ne!!!

   

 • Nascut la Cubolta, in Basarabia, Sergiu Grossu (14 noiembrie 1920-25 iulie 2009) este autorul a numeroase lucrari dedicate istoriei recente a Romaniei, vazute prin prisma unui luptator pentru libertate, a unui anticomunist militant.

  Condamnat in iunie '59 la 12 ani de inchisoare pentru activitate religioasa "ilegala" si pentru refuzul de a colabora, in plan literar, cu un regim ateist, Sergiu Grossu s-a expatriat impreuna cu sotia continuand lupta in Franta.

  Recapatandu-si cetatenia romana, Sergiu Grossu a creat Fundatia Fostilor Detinuti Politici "Nicoleta-Valeria Grossu", cu scopul de a ajuta material victimele nevoiase ale comunismului, a infiintat editura de spiri­tualitate crestina, "Duh si Adevar" si Centrul de Cultura Crestina "Nicoleta-Valeria Grossu". In Franta, a fondat asociatia "Le Devoir du Souvenir", pentru a nu se uita ce a insemnat comu­nismul pe plan mondial, iar la Chisinau, la indemnul si cu sprijinul sau, istoricul literar Iurie Colesnic a pus bazele unui Centru Inter­national pentru Copii si Tineret, care urmareste "beneficiul public, prin ilu­mi­nare culturala, ameliorarea invatamantului si educarea copiilor si tineretului in spirit crestin si patriotic."

  Dumnezeu sa-l odih­neasca!

  Sursa: Jurnal de Chisinau

 • Agora
   
  Aristotel si Platon in Agora
  Connexions Moldavie are acum si forum!
  In urma sugestiilor cititorilor nostri Connexions Moldavie are acum in dotarea sa si forum. Si pentru ca tot ce e usor e si accesibil, acest forum e dedicat tuturor utilizatorilor sitului connexions-moldavie.eu, inregistrarea avand loc o singura data. Fiind inregistrat ai astfel acces atat la optiunile specifice utilizatorilor cum ar fi postarea de comentarii la fiecare articol dar si crearea unui topic nou pe forum la subiectul care il intereseaza, raspunsuri la alte topicuri si multe altele. Deocamdata, cum vedeti, forumul, la fel ca si alte accesorii ale sitului sunt in faza de dezvoltare (beta), la care lucram in tot timpul nostru liber de voluntari.
  Asa ca nu mai sta,inscrie-te si spune-ti raspicat parerea!!!
  Mazarescu Valentin

  Aristotel si Platon in Agora
 • Adrian Receanu 4TET (MOLDAVIE)

  Ansiens collègues du Conservatoire de Chisinau qui se retrouvent aujourd'hui a Paris pour jouer un répertoire composé de danses, balades et autres petits joyeux de la musiques de leur pays qui les ont fait rêver un jour... mémoire d'un jour métissé ou se reflète une réalité toute naturelle, roumains, russes, tziganes, juifs, ukrainiens, ont vécu sur un petit territoire grand comme la Bretagne.

  Mercredi, 15 juillet à 21h

  21, rue des Rigoles - 75020 Paris - M° Jourdain