CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Republica Moldova începe astăzi negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Acesta este mesajul transmis de premierul ţării, Vlad Filat şi Carl Bildt, preşedintele în Exerciţiu al Consiliului UE, ţara care deţine în acest moment preşedinţia Uniunii Europene. Cei doi oficiali au declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, 16 octombrie, că negocierile dintre cele 2 părţi vor avea la bază 3 componente: acordul politic, acordul de liber schimb şi regimul liberalizat de vize. 

"
Decizia Uniunii Europene este de a începe negocierile privind semnarea unui nou Acord care va fi mult mai ambiţios", a declarat Bildt, ministrul de externe suedez şi preşedinte al Consiliului UE.

„Prioritatea numărul unu este integrarea în UE. Vom colabora mai strâns cu UE în rezolvarea conflictului Transnistrean, de asemenea vom avea un parteneriat pe domeniul integrării economice şi o colaborare mai strânsă pentru ca într-un final, cetăţenii moldoveni să circule fără vize”, a declarat Vlad Filat, în cadrul conferinţei de presă din după amiaza acestei zile.


Oficialul european a precizat că decizia Uniunii Europene este de a începe negocierile cu Republica Moldova în vederea semnării Acordului de Asociere. „Aţi moştenit o economie foarte dificilă. Aceasta solicită măsuri urgente din partea Guvernului dvs. Suntem aici pentru a va ajuta. Sper ca acordul cu FMI va deschide calea pentru noi resurse financiare. Totodată, UE va oferi sprijin financiar în realizarea obiectivelor Guvernului RM", a mai spus Bildt.  

Fiind întrebaţi dacă  situaţia politică actuală din ţară şi nealegerea preşedintelui vor stopa negocierile dintre cele două părţi, atât oficialul moldovean cât şi cel suedez au anunţat că negocierile au loc între Comisia Europeană şi Guvernul Republicii Moldova. „Moldova are un Parlament care corespunde tuturor normelor legale, iar procesul de negocieri nu are de ce să fie stopat”, a conchis Filat. [...]

Articol complet si declaratii VIDEO : UNIMEDIA

 

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol

Comentarii

0 # DOINA 24-11-2009 20:20
Ma intreb daca dupa atitia ani de vals politic intre est si vest avem in sfirsit curajul sa alegem drumul cel mai dificil, dar care duce la rezultate bune?Sa fie intr-un ceas bun si sa obtina si moldovenii sansa la un trai mai bun intr-o tara cu adevarat civilizata.Numa i succes si inainte orice-ar fi, nu mai avem cale de intoarcere B) B) B)