CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

„Ştiţi, omului mult nu-i trebuie: să aibă o bucată de pâine, ceva de îmbrăcat şi unde să-şi odihnească osul. Şi dacă asta nu-i, atunci pleacă şi ilegal"

În acest an a scăzut numărul moldovenilor dornici să plece peste hotare, constată experţii Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, oficiul din Moldova. Totodată a crescut şi numărul celor care au revenit acasă. Ce i-a făcut pe moldoveni să nu îşi mai dorească să plece la muncă peste hotare?

Criza economică mondială, spune Ghenadie Creţu de la Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, i-a silit pe mulţi migranţi moldoveni să revină acasă. Totodată, crede expertul, aproape jumătate din cei reveniţi acasă intenţionează să plece din nou peste hotare: „Simplele campanii de informare nu sunt suficiente. Atâta timp cât aici nu vor fi suficiente locuri de muncă bine plătite, oamenii vor pleca, chiar în cazul în care peste hotare este criză. Oamenii oricum vor prefera nişte oportunităţi, în locul unei lipse totale de oportunităţi. Şi nu vorbim neapărat de salarii echivalente celor din Occident, vorbim de anumite salarii-prag, care fiind cu mult mai scăzute, decât cele din Occident, oricum sunt stabile”...

[...]

Articol complet JURNAL.MD

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol