CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Ion si Doina Aldea Teodorovici
După 20 de ani de la moartea soţilor Aldea Todorovici, autorităţile de la Chişinău au decis ca anul 2012 să fie declarat Anul Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat astăzi în Parlament. Potrivit autorului proiectului, Ministerul Culturiii, acest gest este un omagiu adus acestor simboluri naționale și va contribui la educarea sentimentului patriotic.
Ministerul Culturii urmează să elaboreze un program de stat privind valorificarea creației soților Aldea Teodorovici, care va fi propus Guvernului.
Amintim că soţii Aldea Teodorovici au decedat în urma unui tragic accident rutier ce a avut loc în 1992. Dintre cele patru persoane aflate în maşină, doar Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, şi-au pierdut viaţa. Moartea celor doi a fost percepută ca o tragedie națională. Cu toate acestea autoritățile nu au investigat cazul, catalogându-l drept un nefericit accident.
Sursa: Unimedia via Basarabia91.net

Share

Adaugă comentariu

Inainte de a posta, va rugam sa va acomodati cu Termenii si Conditiile si Regulile de confidentialitate ale sitului Connexions Moldavie. Va multumim pentru intelegere!


Codul de securitate
Actualizează