CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

facebookUnul din cele mai populare situri de socializare din lume, FACEBOOK, a fost la randul lui tinta unui atac masiv de pishing. Potrivit sitului IT PRO care preia stirea de pe canalul Reuters, aproximativ 200 milioane de conturi au fost piratate in urma acestui atac, prin care s-au obtinut date confidentiale si parole ale userilor respectivi. 

 Purtatorul de cuvant al Facebook, Barry Schnitt, a declarat ca situl este in curs de "curatare" si ca angajatii blocheaza toate conturile suspecte care ar fi dus la propagarea acestui atac. Intrebat direct cate conturi au fost compromise exact,  Barry Schnitt, a evitat sa dea un numar exact.

Pe scurt, atacatorii au reusit sa sparga cateva adrese de utilizatori Facebook prin intermediul pishing, un sistem prin care un grup de hackeri, construiesc fatada identica a unui site si ii invita pe utilizatori sa o acceseze folosindu-si date si parole personale. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Facebook. Utilizatorii erau indemnati prin intermediul emailurilor si al chatului pentru a intra pe imagini false ale saitului controlate de hackeri. Datele colectate erau astfel folosite fraudulos pentru a indemna toti prietenii victimei sa faca acelasi lucru.

Domeniile false aveau in componenta lor www.151.im, www.121.im si www.123.im . Purtatorul de cuvant a mai mentionat de asemenea ca toate referintele la aceste situri au fost sterse. 

Acest atac nu este singular, un altul de proportii mai mici a fost oprit de angajatii Facebook acum doua saptamani, sau un alt atac de tip pishing urmarea propagarea unui program malicios Koobface 

simptomele virusului koobface 

 

 

 

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol