CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Iuri GagarinRusia celebrează astăzi împlinirea a 50 de ani de la primul zbor în spaţiu al unui om, performanţă realizată de Iuri Gagarin pe 12 Aprilie 1961.

La cincizeci de ani de la triumful său, Iuri Gagarin a rămas o legendă vie în Rusia, iar colegii săi continuă să vorbească despre el în termeni de laudă.

"Desigur că a fost un bun pilot. A pilotat avioane de vânătoare. A zburat în cercul polar. Având în vedere toate acestea, categoric nu acceptau oameni laşi pe post de cosmonauţi!", a declarat cosmonautul rus, Georgiy Grechko.

Iuri Gagarin s-a aflat în spaţiu timp de 90 de minute, după ce a fost lansat la bordul unei rachete Vostok. Misiunea sa a fost la un pas de dezastru când o serie de defecţiuni tehnice aproape l-au împiedicat să iasă din capsulă şi să aterizeze cu ajutorul unei paraşute. A decedat însă în mod tragic, 7 ani mai târziu, în 1968 atunci când avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit.

Astăzi, la Moscova şi în mai multe mari oraşe ale Rusiei vor avea loc expoziţii şi conferinţe în cinstea lui Iuri Gagarin.
Share

Adaugă comentariu

Inainte de a posta, va rugam sa va acomodati cu Termenii si Conditiile si Regulile de confidentialitate ale sitului Connexions Moldavie. Va multumim pentru intelegere!


Codul de securitate
Actualizează