CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Google va lansa o reţea cu cel mai rapid internet din lume, de 1 Gbps
Foto: trendsupdates.com

Google pregăteşte în prezent lansarea unei reţele de internet cu cea mare viteză din lume. Compania a anunţat că a trecut într-o nouă fază cu proiectul reţelei broadband de 1Gbps, anunţă gadgetreport.ro.


Primii utilizatori ai reţelei Google Fiber vor fi locuitorii oraşului american Kansas, statul Missouri. În scurt timp vor fi instalate cablurile necesare funcţionării reţelei de internet.
Astfel, dat fiind faptul că Moldova are o viteză medie de download de internet care ajunge la 17 Mbps, potrivit statisticilor din luna decembrie 2011, reţeaua celor de la Google pare să fie de aproximativ 60 ori mai rapidă decât cea a ţării noastre. Totuşi, compania americană va face şi unele teste în timp ce utilizatorii din Kansas vor avea parte de cel mai rapid internet din lume.


„Am făcut măsurătorile necesare, am studiat hărţile şi am rezolvat problemele cu vecinii. Avem planurile pregătite şi suntem gata să instalăm cablurile”, se spune într-un mesaj al oficialilor Google. Fiecare cablu de internet instalat va avea în el mii de fibre optice subţiri, prin care se va face conexiunea la reţeaua broadband.

Oficialii Google nu au anunţat dacă proiectul lor are şi termeni limită stabiliţi. Acesta a fost iniţiat de compania americană în anul 2010.

Sursa: UNIMEDIA

Share

Adaugă comentariu

Inainte de a posta, va rugam sa va acomodati cu Termenii si Conditiile si Regulile de confidentialitate ale sitului Connexions Moldavie. Va multumim pentru intelegere!


Codul de securitate
Actualizează