CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
1cetatenie1.jpg

După ce, pe 15 aprilie, Guvernul României a emis o ordonanţă prin care a completat şi modificat Legea cetăţeniei române nr. 21 din 1991, mii de cetăţeni ai R. Moldova vin zilnic la oficiile poştale să expedieze scrisori prin care solicită redobândirea cetăţeniei române. Amintim că, în conformitate cu modificările operate, ei vor putea s-o redobândească în termen de maximum cinci luni de la data înregistrării cererii.

Ieri, sediul Poştei centrale din Chişinău era ca un adevărat furnicar. În sala de la parter a oficiului poştal nr. 12 era imposibil să te deplasezi. Cu toate că un crainic anunţa că cetăţenii pot expedia cereri de programare în vederea depunerii dosarului de redobândire a cetăţeniei române şi la alte oficii poştale, lumea a preferat să facă acest lucru anume aici. Majoritatea dintre cei cu care am discutat au spus că vor să depună cereri pentru întreaga familie. „Nu mai dorim să stăm închişi în ţarcul lui Voronin. Vrem să fim cu toţii în marea familie europeană! Vrem cetăţenie română şi punctum”, ne-au declarat mulţi dintre ei.

O îmbulzeală, mai mică, era şi la Consulatul României din strada Vlaicu Pârcălab din capitală. Aici aflăm că cererile de redobândire a cetăţeniei române sunt procesate în ordinea trimiterii acestora prin poştă. În prezent, secţia consulară procesează cererile din anii 2005-2006. Amintim că atunci au fost depuse aproximativ 800 mii de cereri. În 2009, pot depune cereri la poştă numai persoanele care n-au depus anterior. Surse de la Ambasada României la Chişinău ne-au spus că la Bucureşti pot depune dosarele numai cei care dispun de permis de şedere în ţară.
Foarte multă lume era şi la Direcţia stare civilă de pe strada Kogălniceanu, unde cetăţenii au venit să-şi ridice actele necesare pentru completarea dosarului.
Solicitate de noi, surse de la administraţia poştei municipale au refuzat să ne dea numărul exact al mandatelor poştale depuse, afirmând că aceasta este o informaţie confidenţială.


Sursa: TIMPUL

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol

Comentarii

0 # Moderator CM 30-04-2009 03:52
Citez pe Sergiu:
In 2006 am depus documentele pentru cetatania romineasca si mia venit un bilet rozov cu datele mele ce reprezinta el?
de la Andronic Sergiu Ce sa fac eu cu doc...

"Biletul roz e dovada că scrisoarea recomandată a ajuns la destinaţie.Acum aştepţi scrisoarea prin care se vor indica ce acte şi unde le veţi depune şi în ce termeni.Vă sfătui să acumulaţi toate actele părinţilor şi buneilor pe o singură linie şi cele ruseşti să le traduceţi la arhivă,să mai corectaţi greşelele de nume şi familii,care sigur vor fi şi în legătură cu care puteţi apela la biroul de lingvistică,ca mai apoi să nu aveţi probleme,căci se dau 3 luni pentru a depune dosarul,şi uneori nu e suficient,deoar ece cazierul roman vine greu."
Sergiu, acesta e raspunsul pe care l-am aflat din surse neoficiale.