CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

 
 colaj UNIMEDIA
Prima încercare a comuniştilor de a alege preşedintele Republicii Moldova a suferit eşec. Zinaida Greceanîi a obţinut 60 de voturi din partea deputaţilor PCRM, iar Stanislav Groppa – 0 voturi. Partidele de opoziţie – PL, PLDM şi AMN – nu au participat la procedura de votare a preşedintelui.

Vladimir Voronin a anunţat că la 28 mai vor avea loc alegeri repetate pentru funcţia de şef al statului, iar PCRM o va înainta repetat pe Zinaida Greceanîi pentru acest post. După şedinţa Parlamentului, Zinaida Greceanîi a declarat pentru presă: „Nu m-am aşteptat că opoziţia nu va vota pentru candidatura mea. Am crezut că opoziţia va da dovadă de raţiune.”


Referitor la o nouă încercare de alegere a şefului statului, Vladimir Voronin, preşedinte PCRM, a subliniat: „O susţinem pe Zinaida Greceanîi şi la alegerile repetate. Îi mulţumesc dlui Groppa că a candidat la funcţia de preşedinte al RM. Pentru alegerile repetate vom prezenta un alt contra-candidat. Opoziţia nu ştie să coopereze şi refuză dialogul. Ei sunt cei care au organizat privatizările ilegale şi acţiunile de corupţie.”

UNIMEDIA precizează că Vladimir Voronin a fost iritat şi a cerut să le fie închis microfonul deputaţilor din opoziţie în momentul în care aceştia au anunţat că PL, PLDM şi AMN nu vor participa la votarea preşedintelui şi se retrag din sală.

Solicitat de UNIMEDIA să comenteze situaţia creată, analistul Igor Boţan a declarat că nu este o problemă ca PCRM să găsească o nouă persoană, care să-l înlocuiască pe Stanislav Groppa. „Comuniştii se comportă calm şi nu exclud că s-au împăcat deja cu ideea alegerilor anticipate, în cadrul cărora vor încerca să smulgă cât mai multe voturi. Ei nu se tem de alegerile anticipate, deoarece deţin un media holding puternic şi suficiente resurse financiare şi administrative”, a mai precizat Boţan.

„În cazul alegerilor anticipate, împotriva comuniştilor va fi situaţia social-economică proastă. În acest caz, comuniştii vor juca pe pericolul extern din partea România, iresponsabilitatea opoziţiei şi prietenia cu Rusia”, a mai adăugat Boţan.

Amintim că pentru alegerea şefului sunt necesare voturile a 61 de deputaţi. Partidul Comuniştilor deţine 60 de mandate, iar partidele parlamentare de opoziţie – PL, PLDM şi AMN – 41 de mandate împreună.

Astfel, pentru alegerea preşedintelui, PCRM-ului îi lipseşte un singur vot, aşa-numitul „vot de aur”. Partidele parlamentare de opoziţie - PL, PLDM şi AMN – au anunţat că nu vor vota pentru candidaturile propuse de PCRM.

În cazul a două încercări eşuate, Parlamentul se dizolvă şi sunt organizate alegeri anticipate.

Vedeţi aici comentariul live UNIMEDIA de la şedinţa Parlamentului şi aici un reportaj foto de la procedura de votare.

Sursa: UNIMEDIA
Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol

Comentarii

0 # Moderator CM 30-06-2009 04:07
Citez pe anonim:
Blog copiat, ce fel de conexiune intre Moldova si Franta, cand toate articolele sunt copiate sau preluate de pe undeva, mai ales de pe umimedia, care de fapt cumuleaza toate stirile despre Moldova. Care este targetul blogului? Autorul sau moderatorul are si el o parere, o opinie, impresii, un articol personal? Vrem sa-l stim si noi.

Nu are nici o justificare existenta acestuia.

Buna ziua,

Va atentionez ca sunteti pe un SITE internet si nu pe un BLOG!
In al doilea rind, este absolut NORMAL sa avem rubrica STIRI, unde informatia este preluata (cu indicarea sursei!) de pe alte portaluri de stiri sau din ziare, fie din RM sau Franta, important este subiectul, care se refera fie la RM, la moldoveni ca cetateni ai RM sau informatii de interes general.
Si nu in ultimul rind, va informez ca incercam sa actualizam pe masura posibilitatilor si alte rubrici, gen EVENIMENTE sau altele, in dependenta de existenta materialului adecvat temei.
Si in ultimul rind, este un site, recent lansat ( 1 aprilie 2009 ) si respectiv suntem intr-o perioada de reflectie asupra stilului pe care il vom aborda in continuare. Este o initiativa absolut privata si bazata pe voluntariat, deci facem si noi cum putem!
Va multumim pentru atentia acordata, si va asteptam data viitoare cu propuneri concrete, sau cu exemple care se incadreaza la tematica susnumita: connexions moldavie!
0 # anonim 29-06-2009 22:34
Blog copiat, ce fel de conexiune intre Moldova si Franta, cand toate articolele sunt copiate sau preluate de pe undeva, mai ales de pe umimedia, care de fapt cumuleaza toate stirile despre Moldova. Care este targetul blogului? Autorul sau moderatorul are si el o parere, o opinie, impresii, un articol personal? Vrem sa-l stim si noi.

Nu are nici o justificare existenta acestuia.