CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Foto: PLDM
Sursa: Unimedia

Vladimir Voronin riscă 10-15 ani de închisoare pe motiv de uzurpare a puterii de stat. Declaraţia a fost făcută astăzi, 21 mai, de către liderul PLDM, Vlad Filat. Alexandru Tănase, deputat PLDM, califică refuzul lui Voronin de a demisiona ca o încălcare gravă a legislaţiei. In acest sens, Partidul Liberal Democrat din Moldova cere deputatului Vladimir Voronin să demisioneze.


Conform art. 70 şi 81 ale Constituţiei Republicii Moldova, atât calitatea de deputat, cât şi cea de preşedinte al Republicii Moldova sunt incompatibile cu exercitarea oricărei funcţii retribuite. Totodată, Legea despre statutul deputatului în Parlament prin art. 3  lit. „a” stipulează expres că mandatul de deputat este incompatibil cu funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

„Constatăm că refuzul deputatului Vladimir Voronin de a demisiona din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova este o încălcare gravă a legislaţiei şi  reprezintă menţinerea forţată a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei, calificată de Codul Penal, art 339, drept uzurpare a puterii de stat”, a declarat Vlad Filat.

Totodată, liderul PLDM a mai precizat că, potrivit Codului Penal, pentru uzurparea puterii în stat, Voronin riscă o pedeapsă cu închisoarea de 10-15 ani.

În acest sens, Partidul Liberal Democrat din Moldova cere deputatului Vladimir Voronin să respecte legislaţia Republicii Moldova, să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi să exercite aceste atribuţii din postura de preşedinte al Parlamentului, în strictă conformitate cu art. 91 al Constituţiei privind interimatul funcţiei de preşedinte al RM.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Aurica Rusnac
Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol