CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Foto: cotidianul.ro
 

Operaţiunea miliardul - aşa a numit primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, proiectul de reconstrucţie a sediului Parlamentului, care a fost iniţiat încă în anul 2006. În acest sens, edilul a mai subliniat că Primăria Chişinăului nu va elibera autorizaţie pentru lucrările de reconstrucţie a sediului Parlamentului, pentru că „actualmente asistăm la încă un act de batjocură”.

„Sunt absolut stranii acuzaţiile ce se aduc partidelor de opoziţie în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, din moment ce de 3 ani se pregătea reconstrucţia clădirii legislativului, iar proiectul de reconstrucţie era deja elaborat”, a declarat Chirtoacă.


Potrivit primarului de Chişinău, reconstrucţia sediului Parlamentului a fost iniţiată încă în anul 2006. Recent, Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului al R. Moldova a solicitat eliberarea autorizaţiei de construire pentru efectuarea lucrărilor de reconstrucţie a clădirii Parlamentului, cu amenajarea teritoriului adiacent. S-a stabilit, însă, că documentaţia de proiect se elaborează conform unei schiţe de proiect coordonată de Primărie încă în anul 2006. Conform respectivei schiţe de proiect, se planifică extinderea sălii de şedinţe şi construcţia unei anexe.   

În acelaşi timp, Dorin Chirtoacă a informat că potrivit proiectului de execuţie, reconstrucţia clădirii parlamentului va costa 250 milioane 574 mii lei. „Autorităţile municipale au făcut un calcul din care reiese că pentru reconstrucţia fiecărui metru pătrat se va plăti câte 1500 EURO, în timp ce construcţia unui metru pătrat la ora actuală nu depăşeşte suma de 300  EURO, iar pe piaţă un metru pătrat valorează între 700 – 1000 EURO”, a subliniat edilul capitalei. „Aşadar costurile pentru reconstrucţia sediului Parlamentului sunt cu totul exagerate”, a declarat primarul de Chişinău.   

În concluzie, Dorin Chirtoacă a subliniat că este necesară o expertiză a proiectului şi a devizului de cheltuieli. „Or, din actele ce s-au depus la primărie reiese o încălcare sau un furt”. Primarul de Chişinău a mai afirmat că actualmente asistăm la încă un act de batjocură, însă societatea trebuie să cunoască ce se ascunde de fapt în spatele „operaţiunii miliardul”.  

Sursa: UNIMEDIA, cu referinţă la chisinau.md
Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol