CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Nascut la Cubolta, in Basarabia, Sergiu Grossu (14 noiembrie 1920-25 iulie 2009) este autorul a numeroase lucrari dedicate istoriei recente a Romaniei, vazute prin prisma unui luptator pentru libertate, a unui anticomunist militant.

Condamnat in iunie '59 la 12 ani de inchisoare pentru activitate religioasa "ilegala" si pentru refuzul de a colabora, in plan literar, cu un regim ateist, Sergiu Grossu s-a expatriat impreuna cu sotia continuand lupta in Franta.

Recapatandu-si cetatenia romana, Sergiu Grossu a creat Fundatia Fostilor Detinuti Politici "Nicoleta-Valeria Grossu", cu scopul de a ajuta material victimele nevoiase ale comunismului, a infiintat editura de spiri­tualitate crestina, "Duh si Adevar" si Centrul de Cultura Crestina "Nicoleta-Valeria Grossu". In Franta, a fondat asociatia "Le Devoir du Souvenir", pentru a nu se uita ce a insemnat comu­nismul pe plan mondial, iar la Chisinau, la indemnul si cu sprijinul sau, istoricul literar Iurie Colesnic a pus bazele unui Centru Inter­national pentru Copii si Tineret, care urmareste "beneficiul public, prin ilu­mi­nare culturala, ameliorarea invatamantului si educarea copiilor si tineretului in spirit crestin si patriotic."

Dumnezeu sa-l odih­neasca!

Sursa: Jurnal de Chisinau

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol