CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Vot ParisMoldovenii din Franta, in special cei stabiliti la Paris si in regiunea pariziana, au fost astazi activi ca niciodata! Aproape 1500 dintre ei s-au deplasat la sectia de votare nr 304 din cadrul Ambasadei RM in Franta, pentru a-si exercita dreptul la vot. Unii dintre ei au facut-o si din datorie fata de tara de unde venim si unde au ramas parintii si prietenii nostri. Dat fiind faptul ca ziua alegerilor a fost stabilita intr-o zi lucratoare, si fluxul de alegatori a coincis in mare parte cu orarul de lucru. Peste doua sute de moldoveni s-au prezentat in primele ore ale diminetii, pentru a reusi apoi sa ajunga la locurile de munca. Pina la orele 15, la Paris au votat 430 de cetateni moldoveni. Un numar mare de alegatori s-au prezentat la vot in dupa amiaza acestei zile, dupa orele de lucru. 
Cei mai multi dintre alegatori, sunt tineri, din diverse domenii de activitate, care au deja o experienta de viata peste hotarele tarii, au fost in contact direct cu adevaratele valori democratice si europene.

Pentru Doina Osadciuc, studenta la Paris, votarea reprezinta un lucru foarte important, de care depinde viitorul nostru, al tinerilor, dar si al tarii noastre. De aceea, a mers la vot cu speranta ca situatia se va schimba spre bine si a sperat din tot sufletul ca acest vis se va realiza. 
"Azi am votat, in primul rand, pentru (re)stabilirea democratiei in Republica Moldova, pentru libertate, pentru integrarea Moldovei in UE, pentru propsperitatea economica a Moldovei, pentru ca Moldova sa nu mai fie catalogata drept cea mai saraca tara din Europa" - a afirmat Doina.
In plin proces de redactare a tezei de doctorat, Mariana Ciumas, doctoranta in biologie la Universitatea Paris VI Pierre et Marie Curie a gasit timp sa mearga la votare. Desi nu este prea optimista in privinta viitoarei guvernari, totusi si-a dat votul pentru schimbarea, macar a atmosferei din tara, ca atunci cind isi va invita prietenii francezi, sa nu mai fie nevoita sa le explice ca situatia actuala este rodul istoriei controversate a acestui teritoriu, dind vina ba pe contextul istoric, ba pe sovinismul rusesc! 
Tanara pictorita Cezara Kolesnik, stabilita de mai multi ani in Franta, a mers la vot din datorie fata de tara de origine, pentru ca acolo locuiesc oamenii pe care ii iubeste. Pentru ei si-a dat votul Cezara astazi . Eliza G. cadru intr-o societate franceza, si-a organizat orarul astfel, incit sa poata merge la votare, fiind convinsa ca o zi de lucru pentru alegeri, nu este o piedica de netrecut pentru cine isi doreste sa mearga la vot. Ea a votat pentru prezentul si viitorul parintilor ramasi acasa, ca ei sa aiba parte de o batrinete demna, binemeritata. Fiind optimista de felul ei, are incredere in oamenii din Moldova, si ca vor face alegerea corecta.
Ion T. un tinar din Republica Moldova, s-a prezentat la votare, dupa o zi grea de munca. Desi traseul pana la Ambasada a durat peste o ora si jumatate, s-a bucurat mult ca a reusit sa ajunga la timp, fiind printre ultimele persoane care au votat, mentionand insa ca mai multi moldoveni pe care ii cunoaste si-ar fi dorit sa vina la vot, dar lipsa unui mijloc de transport convenabil pentru a se deplasa in timp util, i-a impiedicat sa-si exercite dreptul la vot.
Surse din comisia electorala ne-au confirmat ca in linii mari, votarea a decurs corect, conform legislatiei, fara incidente .

Rezultatele preliminare pentru alegerile anticipate din 29 iulie, la sectia de votare nr 304 din Paris demonstreaza o victorie detasata a partidelor de opozitie, 723 de voturi revenind Partidului Liberal, pentru PLDM au votat 462 si pentru AMN si-au dat votul 116 persoane, PDM - 100 voturi, PPCD - 40, PCRM - 34, PSD - 9 si PEMAVE - 1 vot.

Violeta Gritcan

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol