CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Pierderi de sute de milioane din cauza lui VoroninVolumul exporturilor româneşti în R. Moldova a scăzut cu peste 55% în prima jumătate a anului curent, ajungând la cifra de 131 milioane de dolari, adică aproximativ la nivelul anilor 2005-2006. România ajunge să fie a patra ţară după volumul exporturilor în R. Moldova, fiind depăşita de Ucraina, Kazahstan şi Rusia, arată datele Biroului Naţional de Statistică (BNS) de la Chişinău.

România rămâne, însă, principala piaţă de desfacere a mărfurilor moldoveneşti. În perioada de referinţă, România a importat de peste Prut mărfuri în valoare de 117 milioane de dolari, faţă de 155 milioane în 2008.
Potrivit experţilor moldoveni, volumul comerţului cu România a scăzut mult în ultimele luni din cauza regimului de vize impus cetăţenilor români de autorităţile de la Chişinău. Potrivit unui studiu recent elaborat de organizaţia „Expert-Grup", peste 200 de companii cu capital românesc, care activau pe teritoriul R. Moldova, au fost nevoite să-şi suspende activitatea din cauza procedurilor complicate de obţinere a vizelor.

Sursa: Unimedia cu referinta la AGERPRESS

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol