CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

La 28 august, cu începere la orele 10:00, are loc prima şedinţă a Parlamentului nou ales, în cadrul căruia au acces cinci partide politice: PCRM (48 de mandate), PLDM (18 mandate), PL (15 mandate), PDM (13 mandate) şi AMN (7 mandate). Prima şedinţă a legislativului va fi prezidată de către decanul de vârstă Ivan Calin, deputat PCRM.

Presa a scris anterior despre posibile variante de partajare a funcţiilor între PLDM, PL, PDM şi AMN, care au fost respinse de către liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE). Serafim Urechean, liderul AMN, a declarat cu o zi înaintea şedinţei Parlamentului că Alianţa pentru Integrare Europeană va anunţa deciziile sale referitor la împărţirea principalelor funcţii în stat „înaintea sau în timpul şedinţei Parlamentului”.

La 25 august, Alianţa pentru Integrare Europeană a lansat o invitaţie publică la dialog Partidului Comuniştilor, care a fost respinsă de către partidul aflat la guvernare, pe motiv că AIE nu ar avea un statut juridic.

Amintim că AIE deţine 53 din 101 de mandate de deputat, fapt ce îi permite să aleagă organele de conducere ale Parlamentului şi să formeze Guvernul. Pentru alegerea şefului statului, AIE mai are nevoie de 8 voturi din partea deputaţilor comunişti.

Sursa: UNIMEDIA

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol