CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Serviciul de presă al Parlamentului anunţă printr-un comunicat de presă că noul preşedinte al Parlamentului, Mihai Ghimpu, a avut vineri, 4 septembrie, o întrevedere cu Leo D’AES, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Belgiei în Republica Moldova cu reşedinţa la Bucureşti. 

Conform sursei, în cadrul dialogului au fost abordate aspecte ce ţin de situaţia politică  şi social-economică din Republica Moldova şi evoluţia evenimentelor în perioada de după constituirea Parlamentului de legislatura a XVIII-a, ales la 29 iulie 2009. 


Ambasadorul  Leo D’AES l-a felicitat pe dl Mihai GHIMPU cu ocazia alegerii sale în funcţia de Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, dorindu-i succes în activitate."Preşedintele Parlamentului a subliniat faptul că majoritatea parlamentară constituită de Alianţa pentru Integrarea Europeană, organul legislativ suprem al republicii în ansamblu vor depune toate eforturile pentru a schimba lucrurile în bine în Republica Moldova, astfel ca cetăţeanul simplu să înţeleagă ce înseamnă democraţia adevărată, valorile europene autentice. Preşedintele Parlamentului şi-a exprimat speranţa că, având sprijinul Belgiei şi al altor state membre ale UE, conducerea Republicii Moldova va asigura pe viitor o viaţă mai bună pentru cetăţeni în sânul familiei europene", se precizează în comunicatul remis presei.  

În prezent, a spus Preşedintele Legislativului, este necesară depăşirea crizei economice din Republica Moldova. Referindu-se la perspectivele colaborării cu fracţiunea Partidului Comuniştilor, liderul PL a spus că PCRM este un partid parlamentar şi că trebuie să se ţină cont de acest lucru. Totodată, Preşedintele Parlamentului a reiterat faptul că dialogul urmează să se desfăşoare doar în formatul AIE – PCRM. 

"În altă ordine de idei, Preşedintele Parlamentului a accentuat necesitatea reluării cât mai curând a dialogului dintre autorităţile moldovene şi organizaţiile financiare internaţionale. La rândul său, diplomatul Leo D’AES a dat asigurări că ţara sa şi statele membre ale UE  sunt gata să reia negocierile cu Republica Moldova, să acorde tot sprijinul necesar în vederea depăşirii crizei economice, implementării în continuare a reformelor democratice în Republica Moldova", precizează aceeaşi sursă.

Sursa: UNIMEDIA

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol