CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Comunicat de presă ICR Paris

„Limba română e încă pe baricade în Republica Moldova dar literatura scrisă în acest spațiu e vie” a afirmat Arcadie Suceveanu, poet, eseist, vicepreședinte al Uniunii scriitorilor din Republica Moldova, în cadrul conferinței „Literatura română din Basarabia : centrul și marginea” susținută la Institutul Cultural Român de la Paris, cu sprijinul asociației Connexions Moldavie, pe 14 octombrie, în fața a zeci de iubitori de literatură română indiferent de granițe. ”Faptul că mă aflu la Paris într-un proiect de cercetare a operei lui Paul Celan grație rezidenței de creație acordată de ICR Paris e dovada concretă a efortului de integrare europeană a culturii basarabene.” a apreciat scriitorul Arcadie Suceveanu.

Din acest an Institutul Cultural Român a hotărât să deschidă și cetățenilor Republicii Moldova, pe lângă cei români, posibilitatea de a candida la rezidențele de creație ale ICR Paris. Programul, realizat cu sprijinul ambasadei României în Franţa, se adresează artiştilor şi profesioniştilor români din domeniul ştiinţelor umaniste. Câştigătorii beneficiază de cazare la Paris pe o perioadă de 1-2 luni şi de o bursă lunară de 1500 de euro, pentru a crea și a stabili contacte cu specialiștii francezi din domeniul lor de activitate, dar și pentru a se putea implica în proiecte internaționale.

Arcadie Suceveanu, autor a peste 20 de volume de poezie, eseuri, cărți pentru copii, manuale școlare este al doilea bursier din Republica Moldova care beneficiază în 2009 de o rezidență de creație a ICR Paris, după artistul plastic Ghenadie Popescu, autorul performaței „Parisul văzut dintr-o roabă”, prezentată cu sprijinul ICR în cadrul întîlnirii anuale a performerilor din arta contemporană europeană Frasq /Le Générateur, programată între 3 și 25 octombrie la Paris.

Detalii despre rezidențele de creație:

http://www.icr.ro/bucuresti/burse-si-rezidente/rezidenta-icr-paris.html

Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol