CM pe Google+

Connexion

Primeste ultimile noutati

Introduceti adresa email:

Delivré par FeedBurner

Ultimile comentarii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
pasaport romanescCetăţenia română ar putea fi obţinută în maximum 3 luni. Acest lucru ar putea fi posibil în cazul în care Parlamentul României va vota o lege iniţiată de deputatul Tudor Panţîru, ales în circumscripţia 43 diaspora, colegiul uninominal nr. 2, din care face parte şi Republica Moldova. Astfel, cetăţenia română ar urma să nu mai fie „redobândită” (procedura actuală), ci „recunoscută” (procedură propusă).

„Cei care vor beneficia de „recunoaşterea” cetăţeniei române sunt persoanele care au dobândit cetăţenia română prin naştere până la data de 22 decembrie 1989, dar nu au renunţat la această cetăţenie până la data intrării în vigoare a Legii cetăţeniei române, precum şi descendenţii acestora până la gradul II”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de biroul deputatului Panţîru.

Potrivit acestora, demersul basarabenilor care solicită redobândirea cetăţeniei române este blocat de perioada îndelungată de procesare a cererilor, care în nenumărate situaţii poate varia între 5 şi 10 ani.

Proiectul de lege propune soluţionarea cererilor de recunoaştere a cetăţeniei române într-un termen de maxim 3 luni de zile de la data înregistrării acesteia.

“În vederea simplificării la maxim a procedurii şi pentru motive de celeritate se propune eliminarea definitivă a unor etape cum ar fi: (a) aprobarea cererii de redobândire a cetăţeniei prin ordin al Ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti; (b) publicarea ordinului Ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în Monitorul Oficial partea I; (c) depunerea jurământului faţă de statul român”, se precizează în comunicatul de presă.

UNIMEDIA precizează că iniţiativa legislativă a deputatului Tudor Panţîru a fost semnată şi susţinută de un grup de co-iniţiatori în număr de peste 50 de deputaţi şi senatori, reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare, printre aceştia numărându-se preşedintele Senatului Mircea Geoana şi preşedintele PNL Crin Antonescu.

Sursa: UNIMEDIA
Share

Comentariile au fost inchise pentru acest articol