18 ani de lacrimi si durere

Foto: UNIMEDIA

Ziua Memoriei

„18 ani de lacrimi, de dureri, de aşteptare a lui tăticu, a feciorului. 18 ani de când forţele ostile integrităţii noastre au încercat să ne ţină în genunchi şi au încercat să ne împiedice drumul nostru spre libertate. Vom construi acest drum spre binele cetăţenilor, spre tratatea dureririi mamelor, care au pierdut feciorii. Acest război ne-a încurcat şi ne mai încurcă să trăim decent.” Declaraţiile aparţin preşedintelui Parlamentului și preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, lansate azi, 2 martie, în ziua de comemorare a persoanelor decedate în conflictul armat de pe Nistru din anii 1991-1992.

Premierul Vlad Filat a declarat că operațiunile armate de pe Nistru sunt un început, care azi nu are şi sfârşit, deoarece ideile pentru care au luptat eroii noştri nu a fost duse la sfârşit. „Dincolo de declaraţii trebuie să acţionăm în rezolvarea acestei probleme. Acest stat liber şi democrat urmează să fie unul integrat. Trebuie să facem astfel ca scopurile eroilor care au luptat pentru integritatea si independenţa statului nostru să fie duse la capăt”, a mai precizat prim-ministrul.

În acelaşi context, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a subliniat că ziua de 2 martie este o zi dureroasă pentru că este o rană deschisă încă, deoarece Transnistria este controlată încă de cei care nu recunosc independenţa şi integritatea Republicii Moldova. „Trebuie să cinstim memoria celor care au avut de suferit şi totodată trebuie să ne îngrijim să vedem cum aducem mai aproape de noi partea cealaltă de Nistru”, a declarat edilul capitalei. [citeste mai mult pe UNIMEDIA]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.