Comunicat de presa

Gheorghe Zamfir în turneu european cu ICR și o orchestrӑ din Republica Moldova

Pour visualiser la version française veuillez appuyer ici: france

Gheorghe Zamfir in concertFӑrӑ Gheorghe Zamfir, naiul ar fi rӑmas probabil un banal instrument muzical balcanic. Omul cu 120 de milioane de CD-uri vândute i-a adus celebritatea mondialӑ. Institutul Cultural Român organizeazӑ o serie de trei concerte cu Gheorghe Zamfir și orchestra Creator Art din Republica Moldova, în onoarea zilei naționale a României. Concertele vor avea loc la Chișinӑu (sala Filarmonicii Naționale « Serghei Lunchevici », duminicӑ 21 noiembrie, ora 18), Bruxelles (sâmbӑtӑ 27 noiembrie, ora 19h30, Conservatorul Regal din Bruxelles) și Paris (duminicӑ 28 noiembrie, ora 19h30 Théâtre du Gymnase-Marie Bel).

 

80 de discuri de platinӑ, peste 200 de albume și CD-uri, dar și o personalitate supradimensionatӑ. Acesta este Zamfir, cel din coloana sonorӑ a Marelui blond cu un pantof negru, din Once Upon a Time in America sau Kill Bill, dar mai ales un muzician virtuoz și netemӑtor de cӑrӑri puțin umblate în alegerea repertoriului. Seria de concerte est organizatӑ de Institutul Cultural Român cu sprijinul mai multor asociații românești și basarabene din Franța și Belgia și coordonatӑ de Centrul Român de Informare de la Bruxelles.

Orchestra Creator Art, înființatӑ în 2007, a susținut concerte în Republica Moldova, Belgia, Franța și Luxemburg.

Programul:

Chișinӑu, duminicӑ 21 noiembrie, 18h : Filarmonica Naționalӑ « Serghei Lunchevici ».

Bruxelles, sâmbӑtӑ 27 noiembrie, 19h30 : Conservatorul Regal Bruxelles, 30 rue de la Régence. Rezervare obligatorie : 00(32)484 022 366.

Paris, duminicӑ 28 noiembrie, 19h30: Théâtre du Gymnase-Marie Bel, 38 bd. de Bonne Nouvelle 75010 Paris, métro Bonne Nouvelle.

Rezervare obligatorie : 00(33)6 72 90 90 12.

Notӑ pentru ziariști : pentru informații suplimentare, fotografii, cereri de interviu, vӑ rugӑm contactați Centrul Român de Informare de la Bruxelles la telefon 00322 344 41 45 sau carmen.ducaru@icr.ro. O înregistrare dintr-un concert al lui Gheorghe Zamfir cu orchestra Creator Art poate fi vizionatӑ aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.