Gandul Matei a unit romanii de pe ambele maluri de Prut la Paris

Gandul Matei la Paris 18/09/2011

Trupa rock Gândul Mâţei din Chişinău a inaugurat printr-un concert programul Spaţiului cultural şi informațional Român din Paris. Sute de spectatori au umplut duminică 18 septembrie sala La Scene din cartierul Bastille, la invitaţia asociaţiei Toţi Români în parteneriat cu asociația Connexions Moldavie.

Gândul Mâţei încântă publicul român de pe ambele maluri ale Prutului de 15 ani. Carismaticul Nicu Țărnă şi colegii săi au adus la Paris energia și caracterul rockului in limba română din Basarabia. Cei care cer “Cotlete” cu “mari pistolete”, care ne spun cum se bea vinul “La Ciocana” sau care ne arată calea spre inimă cu balada rock “Am să vin” au încins publicul până la incadescenţă.

Cei prezenți în sală, familiarizați cu repertoriul formației Gândul Mâței, au avut surpriza să asculte în premieră doua melodii din viitorul album ce va fi lansat în iarnă.

Baieții de la Gândul Mâței au fost extraordinari reușind să creeze o ambianță de neuitat.

În final, Nicu Țărnă a coborât de pe scenă alăturându-se publicului român și moldovean într-o horă a unirii jucată în ritmuri de rock.

Aducem mulțumiri publicului minunat prezent în sală, în special “Clubului Liberal din Paris”, grupului de inițiativă “Jeunes Moldaves” și Asociației Studenților și Doctoranzilor Români din Franța pentru susținerea acordată în promovarea acestui eveniment cultural de anvergură. De asemenea mulțumim Ambasadei Republicii Moldova pentru sprijinul logistic acordat.

Spaţiul cultural şi informaţional Român din Paris a apărut la iniţiativa unor tineri originari din România și Republica Moldova, stabiliţi la Paris. El îşi propune crearea unui spaţiu de comunicare și cunoaştere reciprocă, de promovare a valorilor culturale și naţionale comune de pe ambele maluri de Prut. Proiectul beneficiază de sprijinul Administratiei Fondului Cultural Naţional din Romania (www.afcn.ro)

Asociațiile Toți Români și Connexions Moldavie au reușit sa demonstreze în repetate rânduri că doar împreună, români și moldoveni, putem crea lucruri cu adevărat de valoare.

Violeta Gritcan
Valentin Mazarescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.