Primii pași în semnarea Acordului de Asociere

„UE și Moldova împărtășesc aceleași valori. Felicităm Moldova pentru o pregătire foarte bună”

„Am dat startul unor negocieri nu doar simbolice, dar și de substanță. Am discutat despre sfera de cuprindere a următorului Acord de Asociere. Ne bucură faptul că pozițiile RM și UE sunt convergent la acest capitol. Împărtășim aceleași valori și filozofie. Acest acord își propune de a apropia R. Moldova de Uniunea Europeană și totodată reprezintă un pas important spre integrarea economică”. 

Așa și-au început discursurile Iurie Leancă, ministrul  de externe al R. Moldova și Gunnar Wiegang, conducătorul delegației Comisiei Europene, care au dat startul astăzi primei runde de negocieri în privința semnării Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și R. Moldova.

 

„Acest proces de negociere este un proces de durată, care implică discuții amănunțite. Felicităm colegii din R. Moldova pentru o pregătire foarte bună”, a ținut să mai precizeze Gunnar Wiegang. 

„Am depus eforturi mari de a convinge partenerii europeni că cetățenii moldoveni au dreptul de a se mișca liber. Misiunea de evaluare a Comisiei Europene va veni la Chișinău în luna februarie pentru a începe dialogul în privința posibilității de eliminare a vizelor pentru cetățenii moldoveni”, a ținut să menționeze ministrul moldovean de externe.

[…]
Mai multe cititi pe  UNIMEDIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.